Zavřít reklamu

Od představení nové generace iPadů Pro dělí svět poslední dny, maximálně pak týdny. Prakticky podle všech dostupných úniků je totiž má Apple představit do konce měsíce března a to spolu s novou generací MacBooků Air a iPadů Air. Zatímco však řada Air jak v případě MacBooků, tak i iPadů nebude novinkově vůbec zajímavá, iPady Pro se změní výrazně.  Počítá se u nich totiž jednak s nasazením OLED displejů namísto dosavadní Liquid Retiny u 11″ modelu a miniLCD u 12,9″ modelu, ale taktéž s určitým redesignem. Spekuluje se například nad nasazením skleněných zad a tedy i podporou bezdrátového nabíjení přes MagSafe, zaoblením hran po vzoru iPhonů 15 (Pro) či o zúžení rámečků kolem displeje. Nyní se však dostaly na světlo světa nákresy, které ukazují, že až tak zásadně se zřejmě nové iPady měnit nebudou. Na nákresech totiž vypadají prakticky stejně jako nynější generace.

 

Jen pro připomenutí se sluší dodat, že se nová generace iPadů Pro mezigeneračně z hlediska rozměrů mírně změní. Podle nedávného úniku informací budou rozměry nově vypadat takto:

  • Stávající 11″ ‌iPad Pro‌ – 247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
  • Nový ~11″ ‌iPad Pro‌ – 249,7 mm x 177,5 mm x 5,1 mm
  • Stávající 12,9″‌ iPad Pro‌ – 280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
  • Nový ~13″ ‌iPad Pro‌ – 281,5 mm x 215,5 mm x 5,0 mm

V tuto chvíli není stále jasné, zda Apple své novinky představí skrze tiskové zprávy, nebo pro ně uspořádá klasickou Keynote. Faktem na jednu stranu je, že by si minimálně nové iPady Pro honosnější představení ve formě Keynote zasloužily, jelikož se bude jednat o jejich největší aktualizaci od roku 2018, nicméně je dobré připomenout, že Apple v minulosti neuspořádal Keynote třeba ani pro AirPods Pro 1. generace či AirPods Max. Je proto otázkou, jak se k celé věci postaví nyní.

Dnes nejčtenější

.