Zavřít reklamu

Fanoušci sluchátek AirPods z dílny Applu dostanou letos hned důvody k radosti – tedy alespoň podle velmi dobře informovaného reportéra Marka Gurmana z Bloombergu. Ten totiž přišel před pár hodinami s tvrzením, že se pro rok 2024 stále počítá s představením hned dvou nových AirPods – konkrétně pak AirPods Max 2. generace spolu se základními AirPods 4. generace. Zatímco v případě prvního modelu se bude jednat o solidní nudu, druhý jmenovaný model by mohl být velmi zajímavý. 

Gurmanovy zdroje tvrdí konkrétně to, že jak AirPods Max 2, tak AirPods 4 dorazí až ke konci letošního roku s tím, že v obou případech bude jedním z jejich upgradů nasazení USB-C namísto Lightningu. Bohužel, v případě AirPods Max pak bude USB-C zároveň de facto jediným větším vylepšením, jelikož u nich má Apple dále počítat jen s nasazením nových barev. To AirPods 4 se jeví jako podstatně zajímavější. Kalifornský gigant u nich má totiž nasadit redesign, který bude blízký AirPods Pro a díky kterému budou sluchátka schopná nabídnout i aktivní potlačení okolního hluku – byť samozřejmě v horší kvalitě než u AirPods Pro. 

AirPods 4 mají nicméně dorazit ve dvou variantách, přičemž jedna bude ANC nabízet a druhá pak nikoliv. To proto, že chce Apple touto generací nahradit jak AirPods 2, tak AirPods 3 a prodávat je tak coby jejich náhrady v odlišné formě vedle AirPods Pro 2 s USB-C a AirPods Max 2. Zda se tak stane či nikoliv ale samozřejmě ukáže až samotné oficiální představení, které proběhne pravděpodobně v září po boku nové generace iPhonů. 

Dnes nejčtenější

.