Zavřít reklamu

Už vás štve, že váš soused zabírá na ulici před domem čím dál tím víc parkovacích míst, protože si kupuje stále další a další Ferrari? Pak možná žijete v blízkosti provozovatele nějaké té nelegální činnosti jakou je například obchod s nelegálními věcmi na dark netu. Že je dark net ryze zahraniční záležitostí, která „frčí“ primárně v USA? Ale kdepak! Slovenská média plní v posledních dnech zprávy o tom, že jedním z provozovatelů obřího tržiště s více než 25 000 nelegálními věcmi  právě na dark netu byl Slovák, na kterého si nyní počítala FBI.

Mladý občan Slovenské republiky je podle dostupných informací spoluzakladatelem a zároveň správcem online obchodu na dark netu s názvem Kingdom Market, na kterém vystupoval pod přezdívkou Vend0r či KingdomOfficial. V jeho nabídce jste mohli sehnat například drogy, kradené identity, padělané bankovky, kradené doklady a mnoho dalšího „černého“ zboží. Právě s ohledem na jeho širokou nabídku tak asi nikoho příliš nepřekvapí, že byl jeho obchod spolu s provozovatelem dlouho v hledáčků mnoha bezpečnostních složek v čele s FBI, která může nyní „sebrala“ v New Yorku na letišti poté, co do USA přiletěl na svatební cestu. Jeho obchod byl následně znefunkčněn a tím de facto spadla klec. 

V současnosti sedí muž ve vazbě v St. Louis v Missouri, kde čeká na soud. Jen v USA mu přitom hrozí desetiletý trest a pokuta ve výši až stovek milionů amerických dolarů. Jeho výnosné podnikání ho tedy nyní přivedlo do opravdu velké polízanice. Ostatně, vyvrátit desítku obvinění v čele s distribucí zakázaných látek, krádežemi identity či praním špinavých peněz bude extrémně těžké. 

Dnes nejčtenější

.