Zavřít reklamu

Bluetooth na našich zařízeních využívá většina z nás prakticky denně, ať už kvůli připojování dalších zařízení a příslušenství, nebo kvůli přenosu obsahu. Právě z tohoto důvodu chceme, aby Blutetooth připojení vždy a za všech okolností fungovalo. Jak postupovat, když Bluetooth na Macu odmítá fungovat?

Ať už máte Mac s čipem Intel nebo Apple Silicon, určitě oceníte následující tipy, které můžete využít v případě, že Bluetooth na vašem počítači přestane z jakéhokoliv důvodu náhle fungovat. Pojďme se na ně nyní společně podívat.

Základní postupy

Tyto kroky jste již pravděpodobně vyzkoušeli, ale pokud ne, začněte zde:

  • Zkontrolujte, zda je systém macOS aktuální.
  • Zkontrolujte, zda je zařízení Bluetooth nabité.
  • Vypněte zařízení Bluetooth a znovu jej zapněte, totéž můžete provést s Bluetooth na Macu (klikněte na ikonu Bluetooth na liště nabídek – vpravo nahoře na obrazovce Macu).
  • Můžete také zrušit spárování zařízení Bluetooth a znovu ho spárovat, abyste zjistili, zda došlo ke zlepšení. Klikněte na Bluetooth v liště nabídek -> Nastavení Bluetooth -> vyberte dané zařízení a odpojte jej.
  • Restartujte Mac

Odstraňte fyzické překážky

Společnost Apple v dokumentu podpory uvádí, že pokud se objevují přerušované problémy s Bluetooth, je dobré zkontrolovat, zda nedochází k rušení. Zkuste tedy odstranit případná další zařízení, jako jsou telefony, fotoaparáty, napájecí kabely a další. Přesuňte rozbočovače USB/Thunderbolt dále od Macu a zařízení Bluetooth (a neumisťujte je na Mac). Můžete také odpárovat nepoužívaná Bluetooth zařízení. Pohlídejte si také, že se mezi Macem a zařízeními Bluetooth nenachází žádné potenciálně rušivé materiály, například kov nebo beton.

Resetujte Bluetooth modul

Pokud máte stále potíže s Bluetooth, můžete resetovat Bluetooth modul Macu prostřednictvím Terminálu. Nemějte strach, nejedná se o nic složitého. Stačí postupovat podle tohoto návodu:

  • Otevřete Terminál
  • Zadejte příkaz „sudo pkill bluetoothd“.
  • Stiskněte Enter a v případě dotazu zadejte své heslo k Macu.

Dnes nejčtenější

.