Zavřít reklamu

Některé produkty z dílny Applu jsou vzácné pro jejich stáří, jiné pak zase kvůli tomu, že jich vzniklo extrémně málo například v souvislosti s nějakou příležitostí. Řemínek, který se před pár desítkami minut objevil na fotkách na internetu pak patří bezesporu do druhé jmenované skupiny. Proč? Jednoduše proto, že vzniklo jen 10 jeho prototypů a jeden finální kus, který dostal ke svým narozeninám v únoru 2017 tehdejší šéfdesignér Applu Jony Ive. 

Unikátnost řemínků na fotkách tkví konkrétně ve vyrytém personalizovaném monogramu J50, kterého si můžete všimnout na spodní straně keramického kolíku. Nápis „J50“, který je zkratkou slova Jony a upomínkou jeho 50. narozenin, je pak ještě postříbřen, aby v keramickém kolíku co nejvíce vynikal. Ive jej pak dostal samozřejmě spolu s keramickými Apple Watch Series 2, za jejichž designem ostatně sám stál. Symboličtější dar tedy Apple svým způsobem k jeho narozeninám snad ani nemohl vymyslet. 

Jen pro zajímavost, gravírování na spodní části kolíku pro zapínání Apple Watch se objevuje je na hrstce řemínků. Nalézt jej můžete třeba na řemínku přibalenému k Apple Watch Hermès či na Black Unity řemíncích. Jedná se sice o zdánlivě neviditelný detail, majitel řemínku ale díky němu ví, že má na ruce něco trochu výjimečnějšího než jsou standardní silikonové řemínky prodávané v nejrůznějších barvách. Co se pak týče keramických Apple Watch, ty prodával Apple naposledy coby v roce 2019 jakožto Edition verzi. Poté však přešel na titan, kterého se držel u klasických Apple Watch Series až do příchodu Apple Watch Ultra. Nyní tedy lze standardní Apple Watch zakoupit jen v hliníkové a ocelové verzi. 

Dnes nejčtenější

.