Zavřít reklamu

Je lepší iOS nebo Android? Je to věčná otázka, na kterou nelze jednoznačně odpovědět. Ne všechno, co je ale spojené s nějakým robotem, musí být nutně špatné. ROBOT je totiž česká značka mechanických hodinek, která vás může skutečně oslovit. 

Česká Wikipedie říká, že robot je stroj pracující s určitou mírou samostatnosti, vykonávající určené úkoly, a to předepsaným způsobem a při různých mírách potřeby interakce s okolním světem a se zadavatelem. Přesně to vlastně sedí právě i na hodinky. Navíc roku 1921 toto slovo poprvé ve významu „stroj“ použil český spisovatel Karel Čapek v dramatu R.U.R. A právě stroj je srdcem každých mechanických hodinek.

Nejkvalitnější hodinářský artefakt je i slavný Pražský orloj, který také pohání stroj. Jistě, pravděpodobně máte na ruce Apple Watch, Samsung Galaxy Watch nebo hodinky Garmin. Ty ale pohání čip, lithium-iontová baterie a operační systém. Neznamená to však, že je to špatně a že nemůžete vlastnit i klasické mechanické hodinky. Robotika a umělá inteligence jsou dnes stále důležitější součástí našich životů. Roboti nám lidem také pomáhají užívat si čas. Těch významů slova je skutečně hodně. Také právě proto zvolil český podnikatel Josef Zajíček pro své hodinky jméno ROBOT, které vznikly z původního názvu Bohematic. 

Produkt, který nestárne jako elektronika

Továrna společnosti je v hodinářském městě České republiky, tedy Novém Městě nad Metují, kde se v malých sériích vyrábí atraktivní mechanické hodinky s vysokým podílem ruční práce a s kvalitními švýcarskými strojky. Jedná se o microbrand, takže čekejte jednoznačnou originalitu a naopak nečekejte, že byste s těmito hodinkami na zápěstí potkávali lidi každý den. Je zde i značný cenový rozptyl podle materiálu pouzdra a typu strojku, tedy od nějakých 50 po klidně 150 tisíc Kč. Za své peníze ale dostanete kvalitní český produkt, který nestárne jako elektronika, kterou do pěti let vyměníme za novou. Mechanické hodinky jsou nadčasové a prakticky nesmrtelné. 

Někdy je fajn opustit veškerou tu elektroniku a jen se koukat na to, jak ubíhá čas na klasickém číselníku s fyzickými ručkami a nesledovat tu míru modrého světla, které vyzařuje ze všech těch displejů. Někdy je fajn zapomenout na všechen ten shon kolem, o kterém vás neustále informují notifikace v telefonu a hodinkách a užívat si to, že tyto hodinky nevibrují, jen vám řeknou, kolik je hodin a popřípadě ukážou aktuální datum, či změří časový úsek. 

Společnost ROBOT nabízí několik modelových řad svých hodinek, které zaujmou nejen muže ale i ženy. Protože se jedná o malou značku, nenajdete její butiky a showroomy v každém krajském městě. Na celé Moravě ji např. distribuuje jen společnost Helvetia. 

Hodinky značky ROBOT koupíte zde

Dnes nejčtenější

.