Zavřít reklamu

Společnost Astropad dnes představila svou novou aplikaci pro iPad s názvem Astropad Slate, kterou lze Mac ovládat pomocí Apple Pencil. Astropad Slate je k dispozici jako veřejná beta verze, a protože je stále ve fázi testování, je pro všechny zdarma.

Existuje několik funkcí na Macu, které lze provádět pomocí Apple Pencil. Apple Pencil může například fungovat jako ovládání kurzoru, přičemž klepnutí na obrazovku slouží jako kliknutí. Ruční psaní provedené na iPadu se na Macu převede na psaný text. Astropad Slate podporuje na novějších iPadech hover gesta Apple Pencil, na starších iPadech je k dispozici možnost simulovaného hover gesta, a navíc můžete používat dotyková gesta dvěma prsty pro akce, jako je posouvání a zvětšování.

iPad můžete také používat jako tablet s perem v aplikacích pro Mac, které podporují kreslení, skicování a další kreativní práci. Aplikace Astropad Slate v podstatě promění iPad v kreslicí tablet bez obrazovky, takže se můžete soustředit na práci na Macu. Mac a iPad lze vzájemně propojit pomocí Wi-Fi, sítě Peer-to-Peer nebo vhodného kabelu. Pro správné fungování aplikace je zapotřebí iPad s operačním systémem iPadOS 15 a novějším a Mac s operačním systémem macOS 11 a novějším.

Aplikaci Astropad Slate stáhnete bezplatně zde.

Dnes nejčtenější

.