Zavřít reklamu

Od nejsledovanější (a zároveň pravděpodobně poslední) Apple Keynote letošního roku nás dělí už jen necelý den. Nelze se proto absolutně divit tomu, že někteří jablíčkáři jsou jako na trní a nemohou se odhalení nových produktů dočkat. Tušíte však vlastně, co vše by měl a mohl Apple zítra večer ukázat? Pokud tomu tak není, v následujících řádcích vám zkusíme přiblížit, co se jeví jako pravděpodobné pro zítřejší Keynote. A že toho není rozhodně málo!

Očekávané novinky

Apple Watch Series 9

Novou generaci Apple Watch představuje Apple prakticky od jejich prvopočátku rok co rok spolu s iPhony a tak nemá smysl absolutně pochybovat o tom, že se jí dočkáme i tentokrát. Bohužel, z dostupných úniků to vypadá, že se Series 9 technologicky příliš neposune, jelikož se bude jak designově, tak i technicky výrazně podobat loňským Apple Watch Series 8, které se však zase výrazně podobají Apple Watch Series 7. Zkrátka a dobře, příchod nových Apple Watch je jistota, ale je do jisté míry otázka, zda o tuto jistotu vůbec stojíme, jelikož inovací bude skutečně poskrovnu. Pokud se ale smíříte s rychlejším čipem, lepším senzorem pro monitoring srdce či novou barevnou variantou, budete s Apple Watch 9 zřejmě spokojeni.

Apple Watch Ultra 2

U Apple Watch Ultra sice nemůžeme zatím říci, že je Apple představuje se železnou pravidelností, jelikož nás čeká teprve jejich druhá generace, ale vzhledem k tomu, kolik úniků informací se okolo nich točí, zdá se jejich příchod více než pravděpodobný. Bohužel, inovovat zde má Apple v podobném duchu jako u Series 9, což jinými slovy znamená vlastně jen nasazení rychlejšího procesoru, nové barevné varianty a kvalitnějšího srdečního senzoru. Právě barva by ale mohla být ve výsledku pro prodeje dost podstatná, jelikož již loni mnozí jablíčkáři kritizovali Apple za to, že hodinky přinesl jen v jedné – světlé – variantě. Letošní tmavě šedá by tedy mohla mezi uživateli opravdu zabodovat – tím spíš, když minimálně podle konceptů vypadá opravdu skvostně.

iPhone 15 (Plus)

iPhony 15 (Plus) budou bezesporu jednou z hlavních hvězd zítřejšího večera. Základní iPhony jsou totiž mezi uživateli stále velmi oblíbené, přičemž „patnáctky“ na tom budou oproti předešlým generacím velmi pravděpodobně ještě lépe. To proto, že u nich Apple jednak nasadí Dynamic Island, který byl doposud exkluzivní jen pro iPhony 14 Pro, ale hlavně je designově mírně pozmění, takže budou pro uživatele lákavější, jako tomu ostatně bylo doposud vždy, když Apple iPhony redesignoval. Zapomenout samozřejmě nemůžeme ani na nasazení USB-C portu, výkonnější čip či kvalitnější fotosoustavu. Zkrátka a dobře, po loňském zklamání s iPhony 14 (Plus) budou iPhony 15 (Plus) opět velmi solidními zařízeními.

iPhone 15 Pro (Max)

iPhony řady Pro jsou již několik let výkladní skříní Applu a je proto naprosto jasné, že jim bude zítra na Keynote věnována značná část její délky. Vzhledem k důležitosti tohoto produktu ostatně očekáváme, že jej Apple ukáže až na úplném konci předtočeného videa coby zlatý vrchol jeho snažení posledních měsíců. A že by mělo být o co stát. iPhony 15 Pro totiž přinesou titanové šasi s mírně zaoblenými hranami, vylepšenou fotosoustavu s periskopickým teleobjektivem u modelu Pro Max, užší rámečky kolem displeje, USB-C port, nové barevné varianty, výkonnější procesor, vyšší výdrž a zřejmě ještě řadu dalších zajímavých novinek. Je nicméně otázkou, jak to bude s cenami, které u nich Apple nasadí. V kuloárech se totiž sice šušká o zdražení, ale zda se bude jednat o zdražení obou modelů, nebo jen většího Maxe kvůli lepší fotosoustavě je ve hvězdách.

Nové příslušenství pro iPhony a Apple Watch nahrazující kůži

Kožené kryty pro iPhony lze označit do jisté míry za naprosto ikonické příslušenství. To proto, že je k nim Apple prodává již dlouhé roky, za které se mu podařilo získat nepřeberné množství příznivců, kteří nedají na kůži na telefonu dopustit. Čím dál více lidí však začíná vnímat kůži jako neetickou, přičemž jiní poukazují na neekologičnost z hlediska možné recyklace. Právě tyto nářky měly Apple přimět k tomu, aby své vnímání kůže přehodnotil a kožené kryty pro iPhony nahradil tkanými. A nejen to. S kůží se totiž mají rozloučit i řemínky pro Apple Watch. Na to, jak mají nové typy krytů pro iPhony, které nahradí ty kožené, vypadat, se můžete podívat v galerii pod tímto odstavcem.

Černí koně 

Kromě několika „zaručených“ produktů může Apple zítra představit či prozradit i řadu dalších novinek, kterými celou událost dokonale vyšperkuje. Jejich oznámení je sice méně pravděpodobné než tomu je u produktů výše, nicméně i přesto se sluší na ně alespoň v krátkosti poukázat.

AirPods (Pro) s USB-C

Bez AirPods si mnozí z nás neumí představit svůj každodenní život. A jelikož disponují tato sluchátka, respektive pak jejich nabíjecí pouzdro, i nadále Lightning portem, dá se předpokládat, že dříve či později se zde rozhodne Apple zaúřadovat a Lightning vymění ve snaze sjednotit své produkty právě za USB-C. Otázkou je nicméně to, kdy tak učiní a pak taky to, zda přejde na nový port hromadně – tedy se všemi svými modely AirPods. Poměrně úsměvné je, že ani leakeři se na této věci nejsou schopni tak úplně shodnout a zatímco někteří předpovídají zítra příchod AirPods s USB-C, jiní AirPods Pro s USB-C a pár dalších zase to, že dorazí buď všechny modely s USB-C, nebo žádný.

MagSafe Battery Pack s USB-C

U magnetické powerbanky MagSafe Battery Pack platí de facto totéž, co u AirPods – tedy že tento produkt Apple dříve či později portově sjednotí s iPhony, jelikož by byl nesmysl jej nabíjet přes Lightning, zatímco iPhony přes USB-C. I zde nicméně platí, že nikdo neví, kdy by se tak mělo stát. Přechodu z Lightningu na USB-C se totiž můžeme dočkat jak zítra, tak klidně i někdy v blízké budoucnosti.

Nové příslušenství pro iPhony a Apple Watch nahrazující silikon 

Nejen kožené kryty se mají zdát Applu neekologické. Před pár hodinami se totiž na internetu objevily i informace o tom, že má kalifornský gigant v plánu pozvolna zabít kryty silikonové a to ze stejného důvodu jako ty kožené. Jelikož však alternativní úplet ke koženým krytům vyjde dle všeho dráž než kryty kožené, je jasné, že toto příslušenství nebude vnímáno coby alternativa za silikonové kousky. Je proto poměrně pravděpodobné, že pro ty Apple ukáže vlastní alternativní materiál, kterým je nahradí. Co to ale bude můžeme zatím jen hádat.

Zbrusu nové typy USB-C příslušenství

USB-C je do jisté míry vstupem do zcela nového světa a proto by nebylo absolutně překvapivé, kdyby se jej Apple rozhodnul využít na maximum. Tento port totiž umožňuje daleko širší využití než Lightning, jelikož je podstatně rychlejší a umožňuje i vyšší proud při nabíjení. Klidně se tak může stát, že Apple ukáže několik zbrusu nových adaptérů či hubů, které budou sloužit pro propojení příslušenství s iPhonem právě díky USB-C, kterým bude disponovat. Co přesně by to mohlo být je ale samozřejmě otázkou, stejně jako je otázkou, jak bude s USB-C fungovat příslušenství třetích stran.

Spojení s novým módním domem

Konec kožených řemínků pro Apple Watch znamená dle všeho i ukončení dlouholetého partnerství s módním domem Hermès, který vyráběl řemínky pro Apple Watch výhradně z kůže. Otevírá se proto možnost oznámení spolupráce s novou módní značkou, která by místo po Hermès zaujala.

Dnes nejčtenější

.