Zavřít reklamu

Prakticky každý rok bojuje Apple před uvedením nové generace iPhonů s problémy s jejich výrobou, přičemž největší potíže způsobují logicky nejpokročilejší modely. Ani letošek pak není bohužel alespoň podle spousty uniklých informací v tomto směru výjimkou, jelikož se má Apple u iPhonů 15 Pro a zejména pak iPhonů 15 Ultra (tedy nástupců modelů Pro Max) potýkat výrobními potížemi zejména kvůli pokročilým fotoaparátům. Druhý jmenovaný model pak měl dokonce podle některých analytiků dorazit až v říjnu a to ještě v omezeném množství, takže se z něj měla stát svým způsobem podzimní rarita. Podle informací velmi dobře informovaného analytika Minga-Chi Kua by však nakonec nemuselo snad být až tak zle. 

Kuovy zdroje přišly před pár hodinami konkrétně s tvrzením, že se dodavatelům Applu podařily problémy s výrobou iPhonů 15 Ultra částečně vyřešit, díky čemuž by se tak měla jejich výroba v průběhu tohoto týdne výrazně zvýšit. Díky tomu by tedy měli dodavatelé alespoň částečně stáhnout manko, které v posledních týdnech ve výrobě nabrali, což by mělo ve výsledku zajistit, že iPhonů 15 Ultra nebude na pultech obchodů v době spuštění prodejů tak extrémně málo, jak se ještě donedávna předpovídalo. Byla by sice chyba si myslet, že jej půjde sehnat lusknutím prstu, jelikož se takřka 100% bude jednat o nejhůře dostupný model, nicméně pozitivní je, že až tak raritní nakonec nebude a tudíž pokud si na něj brousíte už nyní zuby, do rukou jej dostanete s daleko menší porcí štěstí, než se zprvu zdálo, že bude potřeba.
 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně

Dnes nejčtenější

.