Zavřít reklamu

Už nějakou dobu kolují zvěsti, že Apple pracuje na velkém MacBooku Pro se skládací obrazovkou. Aktuální stav technologie těchto displejů však pravděpodobně představuje hlavní překážku, proč Apple s uvedením podobného zařízení vyčkává. Na začátku roku 2022 se proslýchalo, že Apple vyvíjí velký skládací displej s úhlopříčkou až 20″, který by ke vstupu používal dotykovou klávesnici. Tehdy se očekávalo, že zařízením, jež takový displej pojme bude buď MacBook nebo iPad.

Před koncem téhož roku nejlepší odhady směřovaly v to, že Apple pracuje na MacBooku Pro se skládacím displejem, který by měřil někde kolem 20,5“, přičemž ve hře byl rok 2026, pokud jde o možné uvedení zařízení na trh, za předpokladu bezproblémového vývoje, neobjeví-li se neočekávané překážky.

Na začátku roku 2023 se objevily informace o plánech společnosti Apple na uvedení prvního skládacího MacBooku Pro, jež byly údajně změněny, pročež bychom se zařízení mohli dočkat již někdy v roce 2025. Pokud jde o „skládací iPhone“, o jehož příchodu se vedou diskuse, očekává se, že by mohl spatřit světlo světa rok poté.

Generální ředitel společnosti Samsung Display Baek Seung-in hovořil o spolehlivosti skládacích displejů na letošní akci SID Review v Jižní Koreji. Informoval o tom server The Elec. Říci jim měl konkrétně to, že Apple stále pracuje na produktu se skládacím displejem, ale současné problémy s jejich spolehlivostí vedou společnost k váhavému postoji a tendenci odkládat jeho realizaci. Zmíněný vedoucí pracovník Samsungu vyjádřil názor, že počátky skládacích displejů stran spolehlivosti nebyly bez obtíží, ale i když obrazovky nejsou tak odolné jako pevné alternativy na trhu, rozhodně se zlepšují.

Zpráva dále zmiňuje, že společnost Apple ve snaze vytvořit svůj první skládací produkt spolupracuje se společnostmi Samsung Display i LG Display a také, že žádá o patenty, které se produktů se skládacími displeji týkají, přičemž průmysl čeká, až Apple naskočí na tuto vlnu, aby se mohlo zvýšit přijetí technologie skládacích displejů.

Je více než pravděpodobné, že společnost Apple čeká na pokroky ve spolehlivosti, než se rozhodne uvést na trh produkt této kategorie. Z informací dodavatelského řetězce nelze přesně extrapolovat možný termín, kdy Apple vstoupí na trh se svým prvním skládacím zařízení, nejspíš však bude třeba vyčkat přinejmenším několik let.

Dnes nejčtenější

.