Zavřít reklamu

Před pár týdny rozeslal Apple pozvánky na letošní vývojářskou konferenci WWDC 2023. Jedná se o letošní první konferenci od Applu, na které se dočkáme hned několika zajímavých novinek. Primárně samozřejmě všichni očekáváme nové majoritní verze jablečných operačních systémů, kromě nich bychom se ale mohli dočkat i hardwarových novinek. Konkrétně je řeč například o novém MacBooku Air, Macu Studio a v neposlední řadě prvním AR/VR headsetu Applu s názvem Reality Pro. Zdali se dočkáme i těchto novinek je každopádně aktuálně ve hvězdách a zjistit to budeme schopni až na samotné konferenci. Jestliže už se nemůžete konference dočkat a odpočítáváte poslední dny, tak by se vám mohl hodit tento článek. V tom se totiž souhrnně podíváme na to, jak můžete WWDC 2023 sledovat na prakticky všech možných platformách.

Letošní vývojářská konference začíná již 5. června 2023, a to klasicky od 19:00 našeho času. Ihned po startu WWDC 2023 se dočkáme představení iOS a iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10 a tvOS 17, společně s ostatními produkty, a to v rámci prezentace. Samotná konference pak trvá do 9. června 2023. Tuto konference budou moci po dlouhé odmlce navštívit také vybraná média a vývojáři, což je rozhodně skvělé vidět. Tak jako tak ale zcela jistě bude celá prezentace předtočená a odehrávat se bude z kalifornského Apple Parku, popřípadě přímo z Divadla Steva Jobse, které je jeho součástí.

Kdy, kde a jak sledovat představení iOS 17 a dalších nových systémů na iPhonu a iPadu

Pokud se na živý přenos představení iOS 17 a dalších systémů chcete dívat z iPhonu, anebo iPadu, tak tak můžete učinit pomocí tohoto odkazu. Aby bylo možné stream sledovat, tak je nutné mít na zmíněných zařízeních nainstalovaný iOS 10 nebo novější. Abyste měli z přenosu co možná nejlepší požitek, tak se doporučuje využít nativní webový prohlížeč Safari. Přenos ale samozřejmě bude fungovat i na jiných prohlížečích.

Kdy, kde a jak sledovat představení iOS 17 a dalších nových systémů na Macu

Chcete-li představení iOS 17 a dalších systémů sledovat na Macu či MacBooku, tedy na operačním systému macOS, tak stačí klepnout na tento odkaz. Pro správné fungování budete potřebovat jablečný počítač běžící na operačním systému macOS High Sierra 10.13 nebo novějším. I v tomto případě se doporučuje využít nativní prohlížeč Safari, přenos však bude fungovat i na Chrome a dalších prohlížečích.

Kdy, kde a jak sledovat představení iOS 17 a dalších nových systémů na Apple TV

Jestliže se rozhodnete představení iOS 17 a dalších systémů sledovat z jablečné televize, tak se nejedná o nic složitého. Stačí se přesunout do nativní aplikace Apple TV, kde vyhledejte film s názvem Speciální události Apple, popřípadě Apple Event. Poté stačí film spustit a je hotovo, živý přenos jede. Přenos je zpravidla k dispozici až pár minut před startem konference. Naprosto stejně to funguje i v případě, že nevlastníte fyzickou Apple TV, ale máte k dispozici přímo v televizi aplikaci Apple TV.

Kdy, kde a jak sledovat představení iOS 17 a dalších nových systémů na Windows

Živé přenosy od společnosti Apple můžete bez problémů sledovat i na konkurenčním operačním systému Windows, byť to v minulosti tak jednoduché nebylo. Konkrétně jablečná společnost doporučuje pro správný chod používat prohlížeč Microsoft Edge. Stejně dobře však fungují i ostatní prohlížeče, jako je například Chrome nebo Firefox. Jedinou podmínkou je fakt, že vámi vybraný prohlížeč musí podporovat MSE, H.264 a AAC. K živému přenosu se dostanete pomocí tohoto odkazu. Sledovat můžete událost i na YouTube zde.

Kdy, kde a jak sledovat představení iOS 17 a dalších nových systémů na Androidu

Pokud jste chtěli Apple Event ještě před několika málo lety sledovat na vašem Android zařízení, tak jste tak mohli učinit zbytečně složitým způsobem – jednoduše řečeno bylo lepší, abyste se přesunuli například na počítač. Sledování bylo totiž nutné spustit se speciální aplikací a přes speciální síťový proud, který byl často velmi nekvalitní. Nyní už jsou ale živé přenosy z jablečných konferencí k dispozici i na YouTube, který je k dispozici na všech platformách. Pokud tedy chcete chystané představení iOS 16 a dalších systémů ledovat na Androidu, stačí přejít na živý přenos na YouTube pomocí tohoto odkazu. Událost můžete sledovat buď přímo z webového prohlížeče, anebo z aplikace YouTube.

WWDC 2023

Dnes nejčtenější

.