Zavřít reklamu

Po nedávné zprávě, že zřejmě krycí společnost Applu usiluje o ochrannou známku na termín „xrProOS“ před potenciálním představením náhlavní soupravy na konferenci WWDC za dva týdny, se objevily další aktivity týkající se ochranných známek, které podle všeho mají spojitost s cupertinským gigantem, a to hned kolem několika dalších označení.

První z nich, „realityproOS“ byla před několika dny podána na Novém Zélandu a všiml si jí patentový zástupce Narly Kalupahana. V přihlášení figurovala tatáž společnost Immersive Health Solutions LLC, která v loňském roce usilovala o ochranu termínů jako „Reality One“ a „Reality Pro“. Tyto výrazy údajně mohly představovat potenciální názvy připravovaných náhlavních souprav společnosti Apple.

Apple VR-6

Nová přihláška „realityproOS“ se odvolává na podání za účelem stanovení data priority z 1. května na Jamajce, což je taktika, kterou Apple běžně používá k zakrytí snah o včasné zajištění ochranných známek, protože registrační procesy v této zemi nejsou v současné době dostupné online.

Druhým případem označení ochranné známky, která v posledních dnech zaznamenala aktivitu, je termín „realOS“, který byl v Evropě široce zaregistrován v loňském roce zjevně krycí společností Applu s názvem Realityo Systems LLC a má souviset s různými aspekty využití počítačů a operačních systémů. Stejná společnost si v loňském roce rovněž získala pozornost poté, co bylo zjištěno, že koncem roku 2021 podala přihlášku pro „realityOS“.

V posledních několika týdnech Realityo Systems učinila podání další přihlášky v jiných zemích pro pojem „realOS“ již s konkrétnějším popisem „počítačové operační systémy pro integrované obvody“. Ochrannou známku „realOS“ z roku 2006 dříve ve Spojených státech rovněž vlastnila společnost Fujitsu, ta ale několikrát změnila majitele, než ji v listopadu 2022 získala společnost Realityo Systems.

Vzhledem k tomu, že v posledních dnech se toho odehrává kolem ochranných známek souvisejících s operačními systémy, které by mohly být napojeny na Apple, včetně „xrOS“, „xrProOS“, „realityproOS“ nebo „realOS“, poměrně hodně, je značně nepravděpodobné, že by společnost plánovala používat všechny z nich jako oficiální označení. Je ovšem zajímavé, že se technologický gigant podle všeho snaží chránit různé varianty, před možným, tolik diskutovaným představením prvního jablečného headsetu.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.