Zavřít reklamu

Stereo HomePody

Máte dva HomePody mini? Pak vás určitě potěší, že z nich můžete vytvořit malou stereosoustavu k vašemu iPhonu nebo k Apple TV. Pro propojení dvou HomePodů mini do stereosoustavy oba reproduktory zapněte a umístěte je do vzájemné blízkosti – to by ve většině případů mělo stačit. Jakmile toto provedete, měla by se na propojeném iPhonu objevit příslušná notifikace. Můžete také spustit nativní Domácnost, podržet dlouze prst na dlaždici jednoho z HomePodů a klepnout na možnost vytvoření stereo páru.

Zobrazení informací o teplotě a vlhkosti

Od počátku letošního roku umí HomePod mini s HomePod OS 16.3 a novějším měřit také teplotu a vlhkost v místnosti. Příslušné údaje zjistíte tak, že spustíte nativní aplikaci Domácnost a v horní části displeje klepnete na položku Klimatizace.

Detektor požárního a CO poplachu

Nově můžete také HomePod využít také k rozpoznání zvuku z detektoru kouře a CO. Pro aktivaci této funkce spusťte na iPhonu Domácnost, klepněte v pravém horním rohu na ikonku tří teček -> Nastavení domácnosti -> Bezpečnost a zabezpečení -> Rozpoznávání zvuku. Zde nakonec postačí aktivovat Poplach -> Kouř a CO.

Deaktivace předávání zvuku z iPhonu

HomePod umožňuje okamžité předání přehrávaného zvuku z iPhonu po přiblížení telefonu k reproduktoru. Každému ale tato funkce nemusí vyhovovat. Pokud chcete deaktivovat automatické předávání zvuku z iPhonu na HomePod, spusťte na iPhonu Nastavení -> Obecné -> AirPlay a Handoff. Zde nakonec deaktivujte položku Předat na HomePod.

Aktivace Interkomu

HomePod mini můžete využívat také jako Interkom, což znamená, že jeho prostřednictvím můžete ostatním členům domácnosti posílat zprávy, a stejně tak vám ostatní členové domácnosti mohou na HomePod posílat vzkazy. Pro aktivaci Interkomu spusťte Domácnost, klepněte v pravém horním rohu na ikonku tří teček -> Nastavení domácnosti -> Interkom, a proveďte příslušná nastavení.

Dnes nejčtenější

.