Zavřít reklamu

Je tomu sice jen pár hodin, co se na veřejnost dostal seznam kompatibilních iPhonů a iPadů s chystaným iOS 17 a už tu máme další velmi zajímavý únik. O ten se tentokrát postaral velmi přesný leaker vystupující na Twitteru pod přezdívkou @StellaFudge, kterému se podařilo zjistit, že má Apple v plánu zaříznout na starších iPhonech i jiných zařízeních své služby s výjimkou iCloudu. 

Podle informací Fudgeho již začal Apple s rozšiřováním podpůrného dokumentu, ve kterém své zaměstnance instruuje ohledně toho, co dělat, když za nimi uživatel zavítá právě s prosbou o radu ohledně této novinky. K ukončování podpory by mělo pak dle všeho dojít s příchodem nových verzí OS, které budou představeny v červnu letošního roku. Seznam konkrétních služeb, které nebudou funkční, sice venku není, v dokumentu se nicméně hovoří o „všem s výjimkou iCloudu“, takže je jasné, že čistka bude poměrně velká. Níže pak naleznete zařízení, na kterých mají služby přestat v dohledné době fungovat: 

  • iPhony s iOS 11.2.6 a starším
  • Macy s macOS 10.3.3 a starším
  • Apple Watch s watchOS 4.2.3 a starším
  • Apple TV s tvOS 11.2.6 a starším. 

 S ohledem na stáří produktů, na kterých výše zmíněné softwary běží bez možnosti aktualizovat na vyšší OS je jasné, že se tato chyba dotkne jen malého množství uživatelů. I tak však lze toto rozhodnutí označit za nemilé, jelikož mnozí z nás mají doma staré Apple produkty, které čas od času z nostalgie zapneme a právě díky funkčním službám si s nimi i můžeme solidně pohrát. To se ale nyní změní. 

Dnes nejčtenější

.