Zavřít reklamu

Stále více konzumentů digitálního obsahu věnuje svůj čas poslechu podcastů. A právě v tomto směru si Apple připisuje cenný úspěch.  Portál Podnews totiž nedávno zveřejnil žebříček nejoblíbenějších platforem podcastů založený na zpětné vazbě od 135 různých tvůrců podcastů. Výsledkem bylo zjištění, že Apple Podcasts je i nadále pro tvůrce nejoblíbenější platformou.

Zpráva se zaměřuje na sentiment tvůrců i posluchačů podcastů ohledně platforem poskytujících tento obsah. Výsledky jsou rozděleny do kategorií podle různých aspektů jako zařazení, analýzy a statistiky, inovace, standardy nebo vztahy s tvůrci. Kategorie, která se ptá vydavatelů podcastů na jejich celkový dojem z poskytovaných služeb a je tedy nejvíce vypovídající, jasně ukazuje úspěch Applu. V hodnocení, kde 5 představuje nejvyšší hodnotu, kterou lze přidělit si Apple polepšil z 3,2 na 3,6 a umístil se tak na špičce.

  1. Apple Podcasty: 3.6 (z 3.2)
  2. Spotify: 3.2 (z 3.0)
  3. YouTube: 2.7
  4. Amazon Music: 2.5
  5. Podcasty Google: 2.0 (pokles oproti 2.6)

Ve skutečnosti se Apple Podcasty dostaly na vrchol téměř všech kategorií, přičemž nebyly vítězné se Spotify pokud jde o hodnocení řazení a inovací. A i zde si Spotify zajistilo jen velmi malý náskok před Applem.

Zde je několik reakcí od podcasterů na téma, jak se Apple zlepšil za poslední rok. „Apple Podcasts jsou překvapivě užitečné a dostupné i pro středně velké pořady.“ Další z tázaných řekl: „Jediný, kdo mi po několika dnech odepsal, byl Apple.“ nebo „Apple Podcasts je jediná služba, díky které jsem dokázal oslovit lidi.“ Celkově tedy Apple zaznamenal výrazný nárůst hodnocení od tvůrců, ačkoli ke zlepšení došlo i na straně Spotify. Naopak nejhůře na tom byl Google Podcasts, který v celkovém hodnocení zaznamenal citelný pokles. Viditelné zlepšení Apple Podcast je jistě potěšující. Znamená to, že společnost má zájem pomáhat tomuto odvětví růst a zaměřovat se na kvalitnější nástroje pro tvůrce i posluchače.

Dnes nejčtenější

.