Zavřít reklamu

Ani letos to neklapne. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat situace okolo nasazení LiDAR skeneru i na základních iPhonech. V posledních letech jsme sice již několikrát slyšeli o tom, že si tento prvek má najít cestu na základní iPhony, aby se jeho využitelnost zvýšila kvůli větší uživatelské základně a tedy i zajímavější klientele pro vývojáře, nicméně nyní začaly mnohé na sobě nezávislé zdroje potvrzovat, že ani letos se tak nestane. To sice mělo, avšak totéž se tvrdilo i o iPhonech 14 a 13.

LiDAR skener slouží ke 3D skenování prostředí zejména za účelem lepšího využití rozšířené reality. Apple jej však využívá třeba i při ostření při focení portrétních fotek za zhoršených světelných podmínek a tak podobně. Bohužel, mezi uživateli není zatím rozšířená realita příliš oblíbená, kvůli čemuž je v App Store v současnosti jen relativně málo aplikací, které dokáží LiDAR využít. Jeho potenciál je přitom poměrně velký, jelikož díky své přenosti zvládá skenování 3D objektů na poměrně vysoké úrovni. O to víc zamrzí, že si stále nenachází cestu i na levnější iPhony, aby se tak mohl těšit mezi uživateli větší oblibě.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.