Zavřít reklamu

Když v loňském roce Netflix světu oficiálně oznámil, že hodlá v budoucnosti začít bojovat sdílení účtů, nejednoho svého diváka tím velmi rozzlobil. Účty na Netflix se totiž v současnosti sdílí ve velkém, díky čemuž jsou lidé schopni šetřit nemalé peníze. Právě to je však ve výsledku ten největší problém. Sdílení účtů totiž připravuje Netflix zhruba o třetinu zisku z předplatných, na který by dosáhl, kdyby si účet platili všichni uživatelé. A nyní už víme jednak to, že boj Netflixu započne do konce března a jednak také to, jak bude fungovat. Streamovací gigant zveřejnil konkrétně informace, které naleznete na následujících stránkách. Ty sice v lecčem kopírují to, co jsme slyšeli již v předešlých týdnech a měsících, nicméně nedočtete se v nich nic o poplatku za sdílení účtu. Je tedy velmi pravděpodobné, že ten bude zprvu nasazen jen v některých zemích a že Česká republika mezi ně patřit nebude.

Sdílení Netflixu s někým, kdo s vámi nebydlí

Lidé, kteří nežijí ve vaší domácnosti, potřebují vlastní účet, aby se mohli dívat na Netflix.

Registrace na Netflix je snadná a nabízíme různé druhy předplatného. Členové můžou předplatné kdykoli změnit nebo ho zrušit.

Pokud se k vašemu účtu přihlásí zařízení mimo vaši domácnost nebo váš účet pravidelně používá, můžeme vás požádat o jeho ověření, aby na něm bylo možné Netflix přehrát, nebo vás můžeme požádat o přepnutí domácnosti Netflix. Chceme si potvrdit, že zařízení, které používá tenhle účet, bylo schválené. Další informace najdete níže v části „Ověření zařízení“.

Pokud účet sdílíte s někým mimo svoji společnou domácnost, Netflix vám za to nebude automaticky účtovat poplatek.

Ověření zařízení

Pokud se k vašemu účtu přihlásí zařízení, které není spojené s vaší domácností Netflix, nebo pokud k účtu pravidelně přistupuje někdo mimo vaši domácnost, můžeme vás požádat, abyste zařízení ověřili, než se na něm bude možné dívat na Netflix. Chceme si potvrdit, že zařízení, které používá tenhle účet, bylo schválené.

Jak ověřit zařízení:

  1. Netflix odešle odkaz na e-mailovou adresu nebo telefonní číslo spojené s vlastníkem primárního účtu.
  2. Odkaz vás zavede na stránku s čtyřmístným ověřovacím kódem.
  3. Kód zadejte na zařízení, na kterém jste o něj požádali, do 15 minut.
    • Pokud platnost kódu vypršela, musíte požádat o nový ověřovací kód.
  4. Po vložení kódu můžete na tomhle zařízení používat Netflix.
  5. Ověření zařízení můžeme vyžadovat pravidelně.

Pokud máte podezření na neoprávněné používání svého účtu, doporučujeme vám si okamžitě obnovit heslo. Můžete se taky odhlásit ze všech zařízení připojených k účtu.

Používání Netflixu na cestách nebo z jiného místa

Přejeme si, aby vám Netflix přinášel radost i na cestách nebo pokud žijete ve dvou různých domácnostech. Prostě vždy a všude! Pokud jste primárními majiteli účtu (nebo s nimi žijete), ověřování zařízení pro využívání Netflixu by se vás nemělo týkat.

Pokud po delší dobu nepobýváte v domácnosti Netflix, možná vás občas požádáme o ověření vašeho zařízení. Chceme si ověřit, že zařízení, které účet používá, je schválené. Ověření zařízení je rychlé a jednoduché. Další informace najdete výše v části „Ověření zařízení“.

Vypnutí ověření zařízení

Pokud zařízení, na kterém se díváte na Netflix, používá připojení k internetu v domácnosti vlastníka primárního účtu, nebudeme vyžadovat ověření.

Pokud se účet Netflix používá na zařízení, které není spojené s domácností vlastníka primárního účtu, bude třeba zařízení před používáním služby Netflix ověřit. Chceme si potvrdit, že zařízení, které tenhle účet používá, je schválené.

Připomínáme, že registrace na Netflix je snadná a že nabízíme různé druhy předplatného. Členové můžou předplatné kdykoli změnit nebo zrušit.

Jak Netflix rozpozná zařízení v domácnosti

Používáme informace, jako jsou IP adresy, ID zařízení a aktivitu na účtu na zařízeních přihlášených k účtu Netflix.

Počet lidí, kteří se můžou dívat současně

Každé předplatné určuje, na kolika zařízeních je možné přehrávat Netflix současně, pokud tahle zařízení patří lidem z jedné domácnosti. Další informace najdete v části předplatné a ceny.

Dnes nejčtenější

.