Zavřít reklamu

Vložení do složky

V případě, že máte na ploše iPhonu nějakou aplikaci, kterou byste chtěli skrýt, tak se nejjednodušší volbou jeví její vložení do složky. Novou složku vytvoříte jednoduše tak, že přetáhnete v režimu úprav plochy jednu ikonu aplikace na druhou. Nezapomeňte, že v rámci složek můžete taktéž využívat stránky, takže aplikaci ke skrytí můžete vložit hned na další stránku. Kromě toho můžete u složky taktéž skrýt její název, což se může hodit – postup najdete ve článku, který přikládám níže.

Odstranění z plochy

Chtěli byste skrýt aplikaci z plochy kompletně, tedy aby se nezobrazovala na jakékoliv stránce? Pokud ano, tak samozřejmě můžete a nejedná se o nic složitého. Stačí, abyste na aplikaci, kterou chcete skrýt, podrželi prst, a poté z menu vybrali možnost Odstranit aplikaci. Následně se zobrazí dialogové okno, ve kterém vyberte možnost Odstranit z plochy. Tímto se aplikace neodinstaluje, ale zmizne z plochy a bude k dispozici jen v knihovně aplikací.

Skrytí celé stránky plochy

Věděli jste o tom, že na ploše můžete už nějakou dobu jednoduše spravovat jednotlivé stránky? Nechybí konkrétně možnost pro změnu pořadí stránek, případně pro jejich kompletní odstranění, v našem případě se ale hodí skrytí stránky. Pokud byste tedy chtěli nějakou stránku s aplikacemi skrýt, tak prvně kdekoliv na volném místě plochy podržte prst, čímž se ocitnete v režimu úprav. Následně klepněte ve spodní části obrazovky na ukazatel počtu stránek, a poté už jen pod stránkou, kterou chcete skrýt, odškrtněte fajfku. Nakonec nezapomeňte klepnout na Hotovo vpravo nahoře.

Skrytí z návrhů

Aplikace se mohou mimo jiné zobrazovat také v návrzích, které se zobrazují v rámci Spotlightu, a to konkrétně v kategorii Návrhy Siri. Tyto návrhy z aplikací se každopádně mohou zobrazovat i na jiných místech. Pokud byste chtěli nastavit, aby se některá aplikace v těchto návrzích vůbec nezobrazovala, tak stačí, abyste přešli do Nastavení → Siri a hledání, kde pak sjeďte níže k seznamu aplikacírozklikněte tu, u které chcete předvolby zobrazování změnit. Pak už jen stačí, abyste podle potřeby deaktivovali jednotlivé možnosti.

Skrytí nákupů aplikací

Jestliže používáte rodinné sdílení, tak určitě víte o tom, že v něm můžete sdílet aplikace. To znamená, že pokud jeden účastník rodinného sdílení koupí nějakou aplikaci, tak další účastníci už ji znova kupovat nemusí. Zároveň účastníci rodiny mohou navzájem vidět veškerou historii nákupů aplikací, takže pokud jste stáhli nějakou aplikaci, za kterou se stydíte, tak by vás mohlo zajímat, jak tento nákup skrýt. Nejedná se o nic složitého, stačí přejít do aplikace App Store, kde vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu. Pak přejděte do sekce Koupené, otevřete Moje nákupy a po nákupu, který chcete skrýt, přejeďte prstem zprava doleva. Nakonec nezapomeňte stisknout Hotovo vpravo nahoře.

Dnes nejčtenější

.