Zavřít reklamu

Vyžadování pozornosti

Chcete-li na vašem iPhonu zrychlit Face ID, tak první věcí, kterou můžete udělat, je deaktivace vyžadování pozornosti. Face ID totiž při odemykání kontroluje, zdali se díváte na displej – v opačném případě k odemknutí nedojde. Jedná se o bezpečnostní prvek a zároveň však krok navíc, což může Face ID zpomalit. Pokud vám nevadí, že systém nebude při odemykání ověřovat vaši pozornost za cenu zrychlení, tak stačí přejít do Nastavení → Face ID a kód, kde níže v kategorii Pozornost deaktivujte možnost Vyžadovat pro Face ID.

Alternativní vzhled

Face ID umí uložit celkově dva vaše vzhledy, a to jeden hlavní a druhý alternativní. To se hodí například lidem, kteří během dne nějakým způsobem mění svou podobu a mohlo by se stát, že je Face ID nerozpozná. V každém případě tento alternativní vzhled určitě nastavte i kvůli zrychlení odemykání – systém totiž tím pádem bude moci porovnávat dva vzhledy. Pro nastavení stačí, abyste přešli do  Nastavení → Face ID a kód, kde níže klepněte na možnost Nastavit alternativní vzhled a projděte průvodcem.

Očištění displeje

Celý systém Face ID se nachází v horní části displeje, a to buď ve výřezu, anebo v Dynamic Islandu u nejnovějšího iPhonu 14 Pro (Max). Aby mohlo Face ID fungovat rychle a bezproblémově, tak je nutné, aby byla tato část displeje jednoduše čistá. U iPhonů s výřezem to až takový problém není, avšak u iPhonu 14 Pro (Max) to problém být může, jelikož Dynamic Island slouží také jakožto jakési „tlačítko“. To znamená, že může dojít k jeho ušpinění prsty, což způsobí zpomalení Face ID či klidně jeho dočasnou nefunkčnost.

iPhone 14 Plus LsA 18

Kontrola ochranného skla

Patříte mezi jedince, kteří displej svého iPhonu chrání ochranným sklem či fólií? Pokud ano, tak zbystřete. Některá ochranná skla totiž sahají i přes výřez nebo Dynamic Island, díky čemuž je sice i tato část displeje chráněná, ale problém může nastat tehdy, pokud je sklo špatně nalepené, anebo třeba prasklé, případně pokud se pod něj dostal nepořádek či vzduchová bublina. Pokud je tedy vaše Face ID nespolehlivé a pomalé, tak se ujistěte, že máte ochranné sklo či fólii v místě výřezu či Dynamic Island v pořádku.

Nový iPhone

Vlastníte nějaký starší iPhone, provedli všechny zmíněné úkony a stále je pro vás Face ID pomalé? Pokud jste si odpověděli správně, tak možná bude čas na pořízení nového kousku. Jde totiž o to, že Face ID se s každým novým jablečným telefonem zrychluje, za což je zodpovědný především čím dál tím výkonnější čip, který dokáže proces rozpoznání provést o mnoho rychleji. Máte-li tedy třeba iPhone X, XS nebo 11 a v obchodě či kdekoliv jinde si vyzkoušíte nejnovější 14 Pro (Max), tak rozdíl rozhodně pocítíte.

iPhone 14 Pro (Max) koupíte zde

Dnes nejčtenější

.