Zavřít reklamu

iPhone nefunguje iMessage je problém, se kterým se dost možná alespoň jednou setkalo mnoho z nás. Nejčastěji k němu může dojít tehdy, když například přejdete na nový iPhone, situací ale samozřejmě existuje více. V mnohých případech stačí každopádně jen pár minut počkat na aktivaci a iMessage začnou fungovat. Je ale pravdou, že čas od času se problém zkrátka vyskytne a mnoho uživatelů nemá tušení, jak ho vyřešit. Pojďme se proto společně v tomto článku podívat na 5 tipů, jak nefungující iMessage na iPhonu vyřešit.

Kontrola stavu služby

Ještě předtím, než se vrhnete do jakýchkoliv operací, tak je nutné si zkontrolovat, že iMessage bez problémů fungují. Jedná se totiž o službu a může se stát, že zrovna v čase aktivace nefunguje tak, jak má. Naštěstí má ale Apple k dispozici speciální webovou stránku, na které si status všech existujících služeb můžete zkontrolovat – jmenuje se Apple System Status. Jakmile na ni přejdete, zobrazí se vám seznam všech služeb a systémů Applu, kde jednoduše vyhledejte kolonku iMessage. Pokud je u ní zelený puntík, tak vše funguje v pořádku, a pokud je puntík oranžový, tak se aktuálně řeší nějaký problém a služba nemusí fungovat podle představ. V takovém případě stačí většinou počkat na vyřešení problému a iMessage se následně automaticky rozjedou.

Na stránky Apple System Status se přesunete klepnutím zde

imessage system status

Vypněte a znova zapněte

Jestliže systémy a služby od Applu běží v pořádku a není evidovaný žádný problém, tak se můžeme pustit do prvních úkonů. V případě, že vám iMessage na iPhonu nefunguje, tak prvně můžete udělat to nejjednodušší, čímž je vypnutí a zapnutí iMessage. osobně se mi však kromě iMessage v případě problémů osvědčilo provést společně také deaktivaci a opětovnou aktivaci FaceTime, což tedy mohu doporučit. Pro provedení těchto úkonů přejděte do Nastavení → Zprávy, kde deaktivujte iMessage, a poté do Nastavení → FaceTime, kde deaktivujte FaceTime. Následně pár minut počkejte, a poté postupně iMessage a FaceTime znova zapněte.

Nastavení správných čísel

V případě, že jste provedli re-aktivaci iMessage a FaceTime, ale ani po několika minutách se problém vyřešit nepodařilo, tak si ještě zkontrolujte, zdali máte nastavená správná telefonní čísla pro odesílání a příjem. Tuto předvolbu najdete v Nastavení → Zprávy → Odesílání a příjem. Zde si podle vlastního uvážení zvolte, s jakým telefonním číslem chcete iMessage využívat. Tohle telefonní číslo musí mít samozřejmě aktivovaná mobilní data, takže pokud máte například dvě SIM karty a jen na jedné máte mobilní data k dispozici, tak iMessage využívejte ideálně pouze s ním.

Reset síťových nastavení

Stále se vám nedaří iMessage zprovoznit, ani po provedení postupů z předchozích stránek? Pokud jste si odpověděli kladně, tak pořád není třeba věšet hlavu. Dále totiž můžete provést reset síťových nastavení, který velmi často veškeré problémy nejen s iMessage, ale třeba i s mobilním signálem či přijímáním klasických SMS, dokáže vyřešit. Pro provedení resetu síťových nastavení přejděte na iPhonu do Nastavení → Obecné → Přenést nebo resetovat iPhone → Resetovat → Obnovit nastavení sítě. Následně stačí reset potvrdit a nechat provést. Je nutné zmínit, že tímto dojde k odebrání všech známých Wi-Fi sítí a Bluetooth zařízení, na druhou stranu ale skutečně dokáže v mnohých případech reset síťových nastavení pomoci, takže to stojí za to.

Kontaktujte podporu Apple

Jestliže vám nepomohl ani jeden z uvedených tipů pro opravu nefunkčních iMessage, tak máme ještě jedno eso v rukávu. Mnoho jablíčkářů o tom nemá ani nejmenší tušení, ale Apple má pro Českou republiku k dispozici vlastní telefonickou linku, která dokáže pomoci úplně se vším. Nejedná se o typickou podporu, která vám prakticky žádným způsoben neporadí, ba naopak – operátoři mají k dispozici nespočet různých nástrojů, s jejichž využití vám mohou na dálku pomoci. Z vlastní zkušenosti vím, že pokud vám iMessage dlouhodobě nefunguje, tak operátor dokáže po pár doporučeních provést jakýsi reset vašeho telefonního čísla v rámci iMessage. Tím dojde ke kompletnímu obnovení s tím, že za krátkou dobu by mělo dojít z opětovnému zprovoznění této služby. Pro kontaktování Apple podpory stačí využít telefonní číslo 800 700 527.

Kontaktujte Apple podporu na 800 700 52 klepnutím zde

apple podpora

Dnes nejčtenější

.