Zavřít reklamu

Nedílnou součástí iPhonu je nativní aplikace Kontakty, kde všichni z nás skladují veškeré vizitky lidí, se kterými jsme nějakým způsobem v kontaktu. Tyto vizitky již dávno nenesou pouze jméno a telefonní číslo, ale mnoho dalších informací – může se jednat třeba o adresu, e-mail, název firmy apod. Aplikace Kontakty zůstala v jablečných systémech po dobu několika dlouhých let prakticky beze změny, což ale rozhodně byla škoda. I v takové aplikaci totiž mohou být zajímavé funkce, které se zkrátka mohou hodit. V novém iOS 16 však došlo k výraznému vylepšení této aplikace a přidání nových vychytávek, kterým se na našem magazínu postupně věnujeme.

Jak na iPhone při sdílení kontaktu vybrat zahrnuté informace

Čas od času se můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete někomu předat některý z vašich kontaktů. Mnoho uživatelů tohle provádí tak, že si zkopírují telefonní číslo, dopíšou k němu jméno, a poté ho odešlou v rámci komunikační aplikace. Samozřejmě se jedná o funkční způsob, není ale bůhvíjak rychlý a na dnešní dobu zkrátka staromódní. Pokud byste chtěli jakýkoliv kontakt sdílet, tak můžete přímo předat jeho vizitku s informacemi, které máte k dispozici, a to jen pár klepnutími. Ocitnout se ale můžete v situaci, kdy nechcete sdílet naprosto všechny informace o kontaktu – naštěstí i tohle lze v iOS 16 vyřešit. Pro výběr zahrnutých informací při sdílení kontaktu postupujte následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Kontakty.
    • Případně můžete otevřít aplikaci Telefon a dole se do sekce Kontakty přesunout.
  • Jakmile tak učiníte, tak si najděte kontakt, který chcete sdílet.
  • Následně na vybraném kontaktu podržte prst, čímž se zobrazí menu.
  • V tomto zobrazeném menu pak klepněte na kolonku Sdílet.
  • Tímto se otevře menu sdílení, kde pod jménem kontaktu klepněte na Filtrovat pole.
  • Dále už si jen stačí vybrat údaje, které (ne)chcete sdílet.
  • Po vybrání všech potřebných informací klepněte vpravo nahoře na Hotovo.
  • Nakonec už jen stačí, abyste kontakt klasickým způsobem podle potřeby nasdíleli. 

Výše uvedeným způsobem je tedy možné na iPhonu sdílet kontakt jen s vybranými informacemi. Díky tomu máte jistotu, že nebudete o vybraném kontaktu šířit nějaké osobní informace, o jejichž sdílení by dotyčný nemusel stát. Může se jednat třeba o osobní telefonní číslo, adresu, přezdívku, název firmy a další. Tak jako tak se ale jedná o rychlý způsob sdílení, který je rozhodně rychlejší a příjemnější, než kopírování telefonního čísla a dopisování jména. Navíc k tomu si druhá strana může díky sdílení vizitky kontakt okamžitě uložit a není třeba nic ručně přepisovat.

Dnes nejčtenější

.