Zavřít reklamu

S dodávkami iPhone 14 to zřejmě nebude lepší ani po Vánocích. Důvodem je skutečnost, že montážní závod společnosti Foxconn v čínském Zhengzhou se stále potýká s dopady a přísnými vládními pravidly souvisejícími s propuknutím COVID-19 mezi zaměstnanci. Analytici z JP Morgan tedy zkouší předpovědět, jak to bude s dodávkami iPhonů v příštích měsících.

Na úvod své zprávy dodávají, že je v současné době těžké určit, jak moc byl chod továrny koronavirovými opatřeními ovlivněn. Důvodem je nedostatek informací, které ze závodu Zhengzhou unikají. Analytici se však domnívají, že náhlé prodloužení dodacích lhůt u objednávek iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max naznačují nedostatek vyrobených kusů. Dle jejich mínění může nedostatek nejnovějších iPhonů trvat minimálně do konce roku. Dostupnost v prvním čtvrtletí příštího roku se bude odvíjet od momentu, kdy se výroba v Zhengzhou vrátí zpět k normálu. Pokud se tedy závod v dohledné době nevrátí k plnému využití, s nedostatkem nejnovějších jablečných smartphonů se mohou lidé potýkat i začátkem příštího roku. Analytici z JP Morgan jsou ale optimističtí, a ačkoli své původní odhady dodávek iPhonů za poslední čtvrtletí tohoto roku mírní, v prvním čtvrtletí výroba dle nich naopak povyskočí. Analytici předpokládají, že za rok 2023 dosáhnou celkové dodávky iPhonů 237 milionů.

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.