Zavřít reklamu

Když Apple na začátku září světu představil iPhone 14 Pro s jeho nejvýraznějším designovým prvkem v podobě Dynamic Islandu, hovořil o něm jakožto o revoluci v ovládání svých telefonů. Dynamic Island totiž mnohé úkony výrazně zjednoduší, jelikož de facto podrží některé akce či aplikace v popředí, zatímco v minulosti je museli uživatelé při obnovení “vytahovat” z multitaskingového menu. A jak se zdá, jeho slova nebyla jen propagačními frázemi, ale odrazem reality, o čemž svědčí mimo jiné nové brožury vydané pro vývojáře, které o Dynamic Islandu leccos odhalují. 

dynamic-island-split-1

V nových informacích pro vývojáře prozradil Apple mimo jiné to, že v rámci Dynamic Islandu bude možné si “přidržet” dvě živé aktivity současně, díky čemuž půjde mezi nimi mimo jiné jednoduše přepínat a tedy ve výsledku sledovat živě de facto současně například dva fotbalové zápasy zaráz a tak podobně. Samozřejmě ale bude vždy třeba mít jeden zápas v popředí, tedy jinými slovy jako hlavní na Dynamic Islandu, a druhý na pozadí coby ikonku, která po jejím rozkliknutí maximalizuje svůj obsah právě na Dynamic Island. Jednat by se tedy mělo ve výsledku o skutečně zajímavou funkcionalitu, u které je nicméně třeba jedním dechem dodat, že bude zřejmě dle všeho fungovat zprvu jen ve vybraných zemích, mezi kterými Česká republika zatím nefiguruje. S rozšiřování podpory živých aktivit v iOS 16 se nicméně dle slov Applu počítá a pokud je přijme třeba takový Livesport či typově podobné aplikace, čekají nás coby sportovní fanoušky doslova sportovní hody. Sledování výsledků totiž bude rázem jednodušší. Vše je ale zatím jen hudbou budoucnosti. 

  • Apple produkty lze zakoupit například na Alze, u iStores či Mobil Pohotovost (U Mobil Pohotovost lze navíc využít akce Koupíš, prodáš, prodáš, splácíš, v rámci které lze iPhone 14 získat už od 98 Kč měsíčně)

Dnes nejčtenější

.