Zavřít reklamu

Jak přejít z beta watchOS 9 na veřejnou verzi by mohlo zajímat všechny uživatele, kteří to před několika měsíci nevydrželi a nainstalovali si s předstihem právě beta verzi watchOS 9. Jak jsme se před několika dny dozvěděli na podzimní konferenci, tak pro veřejnost vyjde watchOS 9 už 12. září, tedy v pondělí. Pokud nadále nechcete pokračovat v testování a využívání bety watchOS 9, tak v tomto článku najdete vše, co musíte udělat pro to, abyste mohli nainstalovat veřejnou verzi.


Jak přejít z beta watchOS 9 na veřejnou verzi

Abyste mohli přejít z beta verze watchOS 9 na veřejnou verzi, tak konkrétně musíte primárně odstranit vývojářský beta profil, pomocí kterého je možné se do testování beta verzí watchOS dostat. Postup pro odstranění tohoto profilu je následující:

  • Prvně v rámci iOS přejděte do nativní aplikace Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do Moje hodinky.
  • Nyní sjeďte níže a rozklikněte kolonku s názvem Obecné.
  • Tady pak sjeďte úplně dolů, kde rozklikněte sekci Profil.
  • Zde pak rozklikněte profil s názvem watchOS Beta Software Profile.
  • Po rozkliknutí klepněte na tlačítko Odstranit profil.
  • Nyní je nutné, abyste se autorizovali pomocí vašeho kódového zámku.
  • Nakonec klepněte ještě jednou na Odstranit, poté restartujte Apple Watch a je hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné odstranit vývojářský profil pro možnost instalace beta verze watchOS 9. Pokud byste se z beta testování neodhlásili, tak by vám klasicky i nadále chodily další vývojářské a beta verze watchOS 9. Je každopádně nutné zmínit, že tento postup musíte provést před instalací tzv. Release Candidate (RC) verze. Pokud tak neučiníte a tuto finální beta verzi watchOS nainstalujete, budete si muset počkat na vydání další veřejné verze watchOS, tj. například watchOS 9.0.1, abyste mohli na veřejnou verzi přejít. Není totiž možné se z beta verze watchOS dostat na stejnou či starší veřejnou verzi systému.

Dnes nejčtenější

.