Zavřít reklamu

Nemožné se stalo skutečnosti. Tak přesně takto by se dala s trochou nadsázky popsat jedna z nejzajímavějších novinek z čerstvě vydané 5. bety iOS 16. Apple do něj totiž po letech půstu vrátil procentuální ukazatel stavu baterie ve stavovém řádku, který z něj s příchodem iPhonů s výřezem zmizel. 

Psal se rok 2017, kdy Apple poprvé u iPhonu (konkrétně modelu X) odstranil ze stavového řádku procentuální ukazatel stavu baterie, jelikož se do něj už kvůli výřezu zkrátka nevešel. Aby si tedy bylo možné procenta baterie zkontrolovat, bylo od této doby nutné vyvolat na iPhonech s výřezy ovládací centrum, při kterém se vždy zobrazí kompletní stavový řádek. S příchodem iOS 16 však bude tato věc konečně minulostí. V nastavení si totiž půjde opět zaktivovat ukazatel stavu baterie, který však nově nebude umístěn vedle ní, nýbrž přímo v ikoně baterie. 

Ačkoliv bylo čekání na návrat procent baterie na iPhony bez jakékoliv nadsázky extrémně dlouhé, je naprosto jasné, že si “novinku” uživatelé i přesto naprosto zamilují. Vždyť přesně po tomto řešení jablíčkáři od roku 2017 usilovně volali a nasazení novinky lze tedy popsat svým způsobem jako vyslyšení proseb. A kdo na podobnou novinku nečekal, samozřejmě ukazatel aktivovat nemusí. 

Dnes nejčtenější

.