Zavřít reklamu

Patříte mezi jedince, kteří testují nově představený operační systém iOS 16? Pokud jste si na tuto otázku odpověděli kladně, tak jste se zajisté setkali s různými problémy. A ještě aby ne, jelikož je tento systém prozatím k dispozici pouze v beta verzi, kde je nutné s problémy počítat. Jedním z nejčastějších problémů, který se však neprojevuje pouze v beta verzi iOS 16, ale také v ostatních verzích iOS, je zasekávání klávesnice. Tento problém je opravdu velmi nepříjemný, a to především pro netrpělivé uživatele.

iOS 16: Jak vyřešit zasekávající se klávesnici

Zasekávající se klávesnice se projevuje naprosto jednoduše – píšete jakýkoliv text, například zprávu, a to s tím, že při psaní se klávesnice jednoduše zasekne a přestane psát. Pokud však ve psaní pokračujete i po zaseknutí, tak jakmile dojde po několika sekundách k odseknutí, automaticky se zpětně dopíše veškerý text, který jste „vyťukali“. Dobrou zprávou je, že řešení tohoto problému je velmi jednoduché – stačí provést reset slovníku klávesnice. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak najděte a rozklikněte kolonku Obecné.
  • Následně zde sjeďte úplně dolů, kde klepněte na možnost Přenést nebo resetovat iPhone.
  • Zde pak úplně dole stiskněte řádek s názvem Resetovat.
  • Tímto se otevře menu, ve kterém najděte a klepněte na Obnovit slovník klávesnice.
  • Nakonec už jen stačí se autorizovat a pokračovat v resetování.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné obnovit slovník na iPhone (nejen) s iOS 16 pro vyřešení zasekávání klávesnice. Nutno zmínit, že provedením výše uvedeného postupu nepřijdete o žádná data ani nastavení, takže se není čeho obávat. Dojde pouze k tomu, že se vymaže paměť slovníku jablečného telefonu, což pro vás znamená, že budete iPhone muset některým specifickým slovům, které se ve slovníku nenachází, opětovně naučit. Nejedná se však o problém, pouze párkrát nenecháte systém konkrétní slova opravit a za pár dní tak bude iPhone většinu potřebných slov znát. K zasekávání klávesnice může často docházet také po provedení aktualizace iOS – i v takové situaci lze reset slovníku pro vyřešení problému využít.

Dnes nejčtenější

.