Zavřít reklamu

Apple Watch mají podobě jako řada dalších produktů od Applu tu výhodu, že je můžete začít používat prakticky ihned po jejich prvním spuštění. I přesto se ale vyplatí si své chytré jablečné hodinky nastavit a přizpůsobit tak, aby vám to co možná nejvíce vyhovovalo. Představujeme vám pět tipů pro ještě lepší přizpůsobení Apple Watch.

Deaktivace detekce mytí rukou

Zhruba před dvěma lety se v operačním systému watchOS objevila funkce pro automatickou detekci mytí rukou. Funkce má jistě své nesporné výhody, na druhou stranu se ale při řadě činností spouští automaticky. Pokud chcete vypnout automatickou detekci mytí rukou na Apple Watch, spusťte Nastavení -> Mytí rukou. Zde nakonec už jen stačí deaktivovat položku Odpočet mytí rukou.

Hlasová odezva Siri

Pokud na svých Apple zařízeních používáte Siri, ale z jakéhokoliv důvodu vám nevyhovuje její hlasová odezva na vašich Apple Watch, můžete si odpovědi své virtuální hlasové asistentky snadno a rychle deaktivovat. Na svých Apple Watch spusťte Nastavení -> Siri. Zde na závěr postačí už jen aktivovat položku Ovládat v tichém režimu.

Odemykání iPhonu

Majitelé iPhonů a Apple Watch mají již nějakou dobu možnost aktivovat si automatické odemykání iPhonu za pomoci hodinek, pokud se hodinky nachází v bezprostřední blízkosti. Toto nastavení se hodí zejména v situacích, kdy je pro vás z jakéhokoliv důvodu nemožné použít Face ID. Na spárovaném iPhonu spusťte Nastavení -> Face ID a kód. Zamiřte o něco níže do sekce Odemknout pomocí Apple Watch, aktivujte příslušnou položku a potvrďte.

Upozornění na hluk

Pokud se často pohybujete ve hlučném prostředí, určitě uvítáte možnost aktivovat na Apple Watch upozornění na zvýšený hluk. Aplikaci Hluk najdete na Apple Watch s operačním systémem watchOS 6 a novějším. Spusťte na svých hodinkách Nastavení -> Hluk. Poté aktivujte položku Měření hlasitosti zvuků v okolí a nastavte požadovaný limit.

Oznámení o srdečním tepu

Apple Watch nabízí v rámci nativního Zdraví nejen možnost snímání srdeční činnosti, ale také upozornění na příliš vysoký nebo naopak příliš nízký tep. Tyto notifikace se rozhodně vyplatí aktivovat. Na svých Apple Watch spusťte aplikaci Nastavení -> Srdce. Zde následně aktivujte položky Oznámení o kardiovaskulární kondici, Oznámení nepravidelného rytmu, Oznámení o rychlém srdečním tepu a Oznámení o pomalém srdečním tepu.

Dnes nejčtenější

.