Zavřít reklamu

Internet je pozoruhodné místo, které může být dobrým sluhou, ale zároveň zlým pánem. Prakticky všichni z nás využíváme internet k udržování sociálního kontaktu, vyhledávání informací a zpráv, konzumování obsahu a nespočtu dalších činnostem, bez kterých už si snad ani nedovedeme představit život. Také se ale říká, že cokoliv jednou nahrajete na internet, tak už na něm zůstane navždy. A to i v případě, že vynaložíte největší úsilí k tomu, abyste vybraná data smazali. Zkrátka a jednoduše, v tomto případě není cesty zpátky.

K vyhledávání informací využíváme vyhledávače, například Google a další. Někteří z vás však zajisté ví, že nejen Google, ale i další vyhledávače nabízí tzv. reverzní vyhledávání, u kterého poskytnete například nějakou fotografii s tím, že se vám zobrazí veškerá místa, kde se na internetu nachází. Některé vyhledávače jsou v této oblasti lepší, jiné zase horší. Pak je tady ale reverzní vyhledávač PimEyes, který dokáže prohledat celý internet a zobrazit veškeré fotografie, na kterých se nachází váš obličej. Vše, co pro tohle vyhledání veškerých fotek s vaším obličejem musíte udělat, je poskytnout svoje selfie, které můžete vyfotit hned s využitím přední kamery.

pimeyes

Pokud reverznímu vyhledávači PimEyes poskytnete svou fotografii, která se podle upozornění nikam neukládá, tak započne proces vyhledávání veškerých fotek na internetu, na kterých se nachází váš obličej. Celý tento proces vyhledávání trvá jen několik sekund s tím, že následně se vám veškeré nalezené fotografie zobrazí. U jednotlivých fotek se pak nachází začátek názvu domény, kde byla fotka nalezena – pokud byste chtěli zobrazit kompletní informace, je nutné zaplatit. Samozřejmě v některých případech se nemusí vyhledávač úplně trefit a zobrazí fotografie, které s vámi nemají nic společného, ty jsou však příslušně označeny. Pokud byste tedy chtěli zjistit, jaké fotografie s vaším obličejem se na internetu nachází, tak k tomu stačí využít PimEyes. Jedná se o velmi zajímavou aplikaci, která je však na druhou stranu poměrně strašidelná – stačí si uvědomit, že tyto fotografie s vámi může vyhledat opravdu prakticky kdokoliv.

Na stránky PimEyes se přesunete klepnutím zde

Dnes nejčtenější

.