Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár lety sloužila nativní aplikace Fotky prakticky pouze k prohlížení snímků a videí, tak aktuálně už to rozhodně neplatí. Asi největšího přepracování se Fotky dočkaly v iOS 13, kdy Apple přidal především možnosti pro úpravy snímků a videí, postupně jsme se však dočkali mnoha dalších funkcí, které stojí za to. Díky možnostem pro úpravy fotek a videí už tak uživatelé ve většině případech nemusí zbytečně instalovat další aplikaci třetí strany pro úpravu fotografií, stačí-li jim pouze základní možnosti.

iOS 16: Jak zkopírovat úpravy fotek a aplikovat je na další

Nových funkcí se Fotky dočkaly i v iOS 16. Určitě už jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste si upravili nějakou fotku (či video), a poté jste stejný styl úprav chtěli aplikovat i na další fotky. V takovém případě nebylo možné dělat nic jiného než ručně upravovat jednu fotku po druhé. Dobrou zprávou ale je, že tomu je konec, jelikož v iOS 16 můžete nově zkopírovat pouze úpravy jednotlivé fotky, a poté je aplikovat na další snímky. Postup pro provedení je následující:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak si rozklikněte (a upravte) snímek, jehož úpravy chcete přenést.
  • Následně v pravém horním rohu klepněte na ikonu tří teček.
  • Z menu, které se zobrazí, pak vyberte možnost Zkopírovat úpravy.
  • Poté vyhledejte a rozklikněte další fotku, na kterou chcete úpravy aplikovat.
  • Zde pak opět vpravo nahoře klepněte na ikonu tří teček.
  • Nakonec stačí z menu vybrat možnost Vložit úpravy.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné jednoduše v aplikaci Fotky zkopírovat provedené úpravy z jednoho snímku na druhý. Díky tomu už tak uživatelé nemusí stejné úpravy fotek provádět ručně – vše je o dost rychlejší. Kromě možnosti pro kopírování a vkládání úprav se v menu nachází také možnost Obnovit původní pro nastavení fotografie do původních hodnot, kromě toho zde můžete využít také funkci pro uložení Live Photo jako video či možnost pro úpravu data, času a místa apod.

Dnes nejčtenější

.