Zavřít reklamu

AirTag je lokalizační přívěšek od Applu, díky kterému už nikdy nemusíte mít obavy o ztrátu nějakého vašeho předmětu. Oproti konkurenčních lokalizačním přívěškům má AirTag jednu hlavní výhodu – funguje v rámci sítě služby Najít. To znamená, že dokáže komunikovat se všemi jablečnými zařízeními v okolí a předávat skrze ně svou polohu. I kdybyste tedy předmět opatřený AirTagem ztratili třeba na druhé straně zeměkoule, tak pro zobrazení jeho polohy stačí, aby okolo přívěšku prošel někdo s Apple produktem. Tento produkt zaznamená AirTag v režimu ztráty, přijme jeho polohu, odešle ji na servery Applu a odsud jsou pak odeslány informace přímo do vašeho zařízení, ve kterém polohu vyhledáváte.

Jak změnit ikonu AirTagu

AirTagů můžete samozřejmě využít hned několik, pokud si chcete pojistit vícero různých předmětů. Na jedno Apple ID pak můžete registrovat najednou až 16 těchto jablečných lokalizačních přívěšků. Z toho důvodu je také nutné, abyste si je řádně pojmenovali a ideálně také nastavili ikonu. Jak název, tak i ikonu si můžete zvolit při prvotním nastavování. Nutno ale zmínit, že u tohoto nastavení jsou možnosti nastavení ikony značně omezené. Věděli jste o tom, že si jakožto ikonu AirTagu můžete nastavit úplně libovolné emoji? Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste si na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Najít.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Předměty.
  • Následně si v rozhraní, které se zobrazí, vyhledejte a rozklikněte předmět opatřený AirTagem, jehož ikonu chcete změnit.
  • Dále, po rozkliknutí vybraného AirTagu, sjeďte v menu úplně dolů a stiskněte Přejmenovat předmět.
  • Zde už jen stačí, abyste klepnuli na aktuálně nastavenou ikonu níže.
  • Ve spodní části obrazovky se vám pak objeví klávesnice s emoji, kde si novou ikonu stačí vybrat.
  • Nakonec už jen nezapomeňte vpravo nahoře klepnout na Hotovo.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné změnit ikonu AirTagu na libovolné emoji, které si vyberete. Ikona se vám samozřejmě automaticky zvolí po vybrání kategorie předmětu, který přívěškem opatříte, každopádně s výše uvedeným postupem máte jednoduše o dost větší volnost. Zároveň v této sekci můžete svůj AirTag také přejmenovat, a to klepnutím do pole s aktuálním názvem a přepsáním.

Dnes nejčtenější

.