Zavřít reklamu

Hlasová asistentka Siri dokáže být velice užitečná, jelikož zjednoduší některé úkony, které provádíme klidně několikrát denně. Siri je k dispozici na prakticky všech Apple zařízeních, včetně Macu, což se rozhodně hodí. Někteří uživatelé by mohli namítat, že i po několika letech čekání stále není Siri k dispozici v češtině, osobně si ale myslím, že se nejedná o bůhvíjaký problém, jelikož pro využívání stačí znát opravu zcela základní slovíčka a fráze, které se naučíte za pár dní. Se Siri pak samozřejmě souvisí hned několik předvoleb, které si můžete nastavit.

Jak na Macu (de)aktivovat zobrazování Siri v horní liště

Pokud chcete na Macu aktivovat Siri, tak stačí, abyste zvolali aktivační příkaz Hey Siri, samozřejmě však musíte mít Siri aktivovanou. Kromě toho ale můžete využít ikonu Siri, která se ve výchozím nastavení zobrazuje v pravé části horní lišty. Na tuto ikonu stačí klepnout s tím, že následně už dojde k aktivaci. Pravdou ale je, že se horní ikona Siri některým uživatelům nemusí zobrazovat, a tak by je mohlo zajímat, jak provést zapnutí zobrazování. Jiní uživatelé zase ikonu v horní liště mít mohou, ale naopak je zajímá, jak ji skrýt. Nejedná se o nic složitého a stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu vlevo nahoře klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Následně se otevře nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro správu předvoleb.
  • V tomto okně lokalizujte a rozklikněte sekci s názvem Dock a řádek nabídek.
  • Poté v menu, které se nachází nalevo, sjeďte úplně dolů, kde přejděte do záložky Siri.
  • Tady už jen stačí, abyste podle potřeby (de)aktivovali možnost Zobrazit v řádku nabídek.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem Macu nastavit, zdali se bude či nebude v pravé části horní lišty nacházet Siri. Ikonu Siri v horní liště bohužel není možné žádným způsobem, jako u ostatních aplikací, přesunout, takže se bude vždy nacházet na tom samém místě, nalevo od dnešního data. Abyste mohli Siri na Macu využívat, tak je samozřejmě nutné, abyste ji měli zapnutou. Toho případně docílíte tak, že přejděte do  → Předvolby systému → Siri, kde proveďte zapnutí a nastavení.

Dnes nejčtenější

.