Zavřít reklamu

Před pár dny jsme se po dlouhém čekání konečně dočkali vydání aktualizace iOS 15.4  pro iPhone. Kromě této aktualizace vydal Apple také iPadOS 15.4, macOS 11.3 Monterey, watchOS 8.5 a tvOS 15.4. Na našem magazínu se neustále věnujeme novým funkcím, se kterými tyto systémy přišly – a tento článek nebude výjimkou. Součástí iOS je již delší dobu správce hesel, v rámci kterého můžete spravovat veškeré záznamy s uloženými přihlašovacími jmény a hesly k internetovým účtům. Odsud je možné hesla jednoduše zobrazit, sdílet, upravovat, ručně přidat apod.

Jak na iPhone ve správci hesel přidat k záznamu poznámku

Avšak v případě, že jste někdy využívali konkurenční aplikaci pro správu hesel, například 1Password, tak vám v nativním správci hesel mohla chybět jedna funkce. Konkrétně je řeč o přidávání poznámek k jednotlivým záznamům, do kterých si můžete zapsat prakticky cokoliv – například pro lepší identifikaci. Dobrou zprávou ale je, že v iOS 15.4 došlo k přidání této možnosti, a pokud chcete, tak si poznámky k záznamům můžete jednoduše přidat i vy. Postup pro přidání poznámky k záznamu s heslem je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte sekci Hesla.
  • Následně je nutné, abyste se pomocí Touch ID či Face ID autorizovali.
  • Po provedené autorizaci si v seznamu najdete a rozklikněte záznam, ke kterému chcete poznámku přidat.
  • Jakmile záznam rozkliknete, tak v kategorii Volby účtu klepněte na Přidat poznámky.
  • Nyní už se vám zobrazí textové pole, do kterého je možné poznámku zapsat.
  • Po zapsání poznámky už jen stačí vpravo nahoře klepnout na tlačítko Hotovo.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem iPhonu v nativním správci hesel přiřadit k záznamu jakoukoliv textovou poznámku. Jakmile budete mít poznámku nastavenou, tak se její znění automaticky v záznamu objeví. Pokud byste chtěli poznámku v záznamu upravit nebo smazat, tak klepněte vpravo nahoře na Upravit. Následně už budete moci do pole s poznámkou klepnout a přepsat ji. Co se smazání týče, tak nehledejte žádné tlačítko – poznámku jednoduše smažte ručně, popřípadě, pokud je dlouhá, tak ji označte, a poté proveďte smazání. Nezapomeňte opět vpravo nahoře klepnout na Hotovo.

Dnes nejčtenější

.