Zavřít reklamu

Minulý týden jsme vás hned několikrát informovali o poměrně nepříjemné chybě, která umožňovala webům částečně sledovat vaší činnost na dalších webech s tím, že v krajním případě bylo možné chybu využít až k získání osobních údajů či profilové fotky z Google ID. Apple se ke konci týdne vyjádřil tak, že chybu opraví a jak se nyní zdá, už tak stihl i učinit. Ve finálních betách vydaných na konci minulého týdne totiž už iOS 15.3 a maOS Monterey 12.2 chybou netrpí. 

Celý problém se totiž konkrétně kolem přístupu k indexované databázi, který měly kvůli chybě i weby, které jím vůbec disponovat neměly, což jim umožňovalo právě potenciální čerpání informací i tam, kde neměly co dělat. Komplexnější využití chyba jako takové sice bylo poměrně komplikované, ale z hlediska bezpečnosti nebylo rozhodně pozitivní, že systémy chybou disponovaly – tím spíš, když měla být Applu nahlášena snad již na konci loňského roku, avšak bez odezvy. Právě kvůli tomu byla zřejmě nyní zveřejněna, aby Apple konečně přiměla ke konání, což se nyní naštěstí děje. 

Kdy přesně iOS 15.3, macOS 12.2 a další nové OS Applu vyjde sice není v současnosti zcela jasné, ale vzhledem k tomu, že minulý týden dorazily finální bety, je poměrně pravděpodobné, že se dočkáme buď tento, nebo maximálně příští týden. V obou případech se dá očekávat vydání kolem 19 hodin našeho času s tím, že updaty vydává Apple zpravidla v pondělí, úterý či čtvrtek. Nechme se tedy překvapit, jaký scénář nastane tentokrát. 

Dnes nejčtenější

.