Zavřít reklamu

Letošní rok by nakonec nemusel být tak zajímavý, jak ještě nedávno tvrdila naprostá většina leakerů. Zdrojům agentury Bloomberg se totiž podařilo před pár desítkami minut zjistit, že Apple tápe ve vývoji jednoho ze svých nejočekávanějších produktů letoška. Řeč je konkrétně o první generaci jeho chytrých brýlí nebo chcete-li headsetu. 

Ještě před pár hodinami svět počítal s tím, že se prvního headsetu od Applu dočkáme zcela určitě v průběhu letoška, jelikož se na jeho příchodu schodovaly prakticky všechny důvěryhodné zdroje. To však už nyní bohužel neplatí. Zdroje Bloombergu pocházející přímo z Applu totiž prozradily, že kvůli potížím ve vývoji se nyní letošní představení začíná čím dál více oddalovat a naopak se relativně rychle přibližuje představení v roce 2023. Aby se tak nestalo, musel by Apple údajně ve velmi krátkém časovém horizontu vyřešit pár dílčích problémů, což se zdá v současnosti prakticky nereálné. S headsetem pro letošní rok tedy spíše nepočítejte. 

Zdroje vcelku překvapivě prozradily i hlavní příčinu zádrhele s headsetem. Tou má být čipset zajišťující výkon celého zařízení, u kterého se Applu nedaří stále skloubit výkonnost v kombinaci s minimálním zahříváním. Teplota je totiž u headsetu zcela klíčová a zatím se bohužel tak úplně na uzdě držet nedaří. Rok odkladu tudíž bude zřejmě nevyhnutelný, jelikož v případě nevyřešení zahřívání by se jednalo o věc, která by mohla celou myšlenku revolučního headsetu velmi rychle pohřbít. 

Dnes nejčtenější

.