Zavřít reklamu

S příchodem nejnovějších iPhonů 13 (Pro) jsme se dočkali mnoha skvělých vylepšení, která rozhodně stojí za to. Konečně Apple přišel s ProMotion displejem, který nabízí adaptivní obnovovací frekvenci, a to až do 120 Hz. Zapomenout však nesmíme ani na fotoaparát, který se taktéž dočkal několika novinek. Kromě toho, že Apple ještě více posunul kvalitu fotek a videí, tak přišel například s podporou nahrávání videí do formátu ProRes a s několika novými režimy – konkrétně se jedná o filmařský režim či makro režim.

Jak na iPhone deaktivovat automatický makro režim

S pomocí makro režimu můžete pořizovat fotografie objektů, lidí či čehokoliv jiného z bezprostřední blízkosti. Pokud byste se pokusili vyfotit detail nějaké věci prostřednictvím jakéhokoliv staršího iPhonu, tak se vám to jednoduše nepodaří – fotografie bude rozmazaná, jelikož fotoaparát nezvládne na blízko zaostřit. U iPhonu 13 Pro (Max) se pro focení makro fotografií využívá ultra-širokoúhlý objektiv, který na blízko zaostřit zvládne. Pravdou ale je, že ne ve všech případech se využití makro režimu hodí. Až do iOS 15.2 vám však Apple nedal na výběr, a jakmile jste se přesunuli blízko k nějakému předmětu, automaticky aktivoval makro režim. To se uživatelům nelíbilo a naštěstí jablečná společnost přišla s možností, jak lze makro ručně deaktivovat:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu 13 Pro (Max) přesunuli do Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak se přesuňte níže,, kde najděte a rozklikněte sekci Fotoaparát.
  • Nyní se přesuňte úplně dolů, kde pomocí přepínače aktivujte možnost Ovládání režimu makro.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete na vašem iPhonu 13 Pro (Max) provést aktivaci možnosti, s pomocí které je možné následně ručně ovládat makro režim při focení. Pokud se nyní přesunete do aplikace Fotoaparátpřiblížíte se blízko k nějakému předmětu, tak se v levém dolním rohu obrazovky objeví ikona kytičky, která značí režim makro. Klepnutím na tuto kytičku můžete makro buď aktivovat nebo naopak deaktivovat.

Dnes nejčtenější

.