Zavřít reklamu

Není žádným tajemstvím, že se Apple chystá v průběhu příštího roku odhalit svůj další přelomový produkt ve formě chytrých brýlí nebo chcete-li headsetu. A díky novým informacím od zdrojů analytika Minga-Chi Kua už známe například i jeho hmotnost. A pírko se tak úplně jednat nebude. 

Zdroje Kua z dodavatelského řetězce Applu tvrdí, že první headset Applu bude se vším všudy vážit něco mezi 300 až 400 gramy, což je sice v porovnání s konkurencí mnohdy i o něco příznivější hodnota, o vyloženě lehkém produktu se však hovořit nedá. S hmotností není dle očekávání spokojen ani samotný Apple, který proto dle Kua již pracuje na druhé generaci svých brýlí s vyšším výkonem, líbivějším designem, propracovanějším napájecím systémem a hlavně výrazně nižší hmotností. 

Detailní specifikace druhé generace chytrých brýlí nezná zřejmě zatím ani samotný Apple. Vývoj tohoto produktu je totiž zatím na úplném začátku, jelikož jeho uvedení v plánu až na druhou polovinu roku 2024. Uvedení navíc může být ještě odsunuto s ohledem na to, jak se mezi jablíčkáři uchytí první generace headsetu, potažmo jak rychle ji budou dodavatelé schopni vyrábět. Současná doba totiž výrobě elektroniky obecně příliš nepřeje a klidně se tak může stát, že bude první headset Applu extrémně nedostatkovým zbožím. Na podobné spekulace je nicméně zatím čas. 

Dnes nejčtenější

.