Zavřít reklamu

Apple je jedna z mála technologických společností, kterým opravdu hodně záleží na zdraví svých zákazníků. Pro sledování vašeho zdraví, aktivity a fitness záležitostí můžete na svých Apple zařízeních využít nativní aplikaci Zdraví, ve které najdete veškerá potřebná data. Těchto dat je tady k dispozici opravdu nespočet a s každou aktualizací iOS se jablečná společnost snaží přijít s novými typy dat, díky kterým budete schopni získat ještě více zajímavých informací. Pokud navíc kromě iPhonu budete využívat ještě Apple Watch či jiné zdravotní zařízení, tak si můžete být jistí tím, že získáte ještě přesnější a podrobnější zdravotní informace.

Jak na iPhone zobrazit informace o stabilitě chůze

Pokud se podíváte do aplikace Zdraví a přesunete se do sekce Prohlížení, tak se vám ukáže několik kategorií, v rámci kterých se data nachází. K dispozici jsou konkrétně kategorie Aktivita, Dýchání, Hybnost, Mindfulness, Sledování cyklu, Sluch, Spánek, Srdce, Symptomy, Tělesné míry, Vitální funkce, Výživa a ostatní. S příchodem aktuálně nejnovějšího operačního systému iOS 15 se iPhony naučily sbírat další typ dat, který předtím nebyl k dispozici – jedná se o stabilitu chůze. Pokud byste chtěli tato data o stabilitě chůze zobrazit, tak stačí, abyste postupovali následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Zdraví.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodní části obrazovky přesuňte do sekce Prohlížení.
  • Následně se zobrazí dostupné kategorie, ve kterých najděte a rozklikněte Hybnost.
  • Dále se vám zobrazí veškerá data o hybnosti. Zde sjeďte o kus níže, kde najděte Stabilita chůze.
  • Rovnou se můžete podívat na celkovou stabilitu, pro více informací stačí tuto dlaždici rozkliknout.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete na vašem iPhonu zobrazit informace o stabilitě chůze. Jablečný telefon počítá stabilitu chůze z údajů o rychlosti chůze, délce kroku, dvouoporové fáze chůze a asymetrie chůze – všechna tato data jsou taktéž k dispozici ve Zdraví. Díky stabilitě chůze a dalším údajům si tedy můžete udělat obrázek o tom, jak chodíte. Čím lepší je navíc stabilita chůze, tak tím menší je samozřejmě riziko pádu. Díky nativní aplikace Zdraví je tedy možné na iPhonu zjistit nespočet zdravotních informací, díky kterým můžete zlepšit své celkové zdraví. Kromě možnosti zobrazení dat o stabilitě chůze je součástí Zdraví v iOS 15 ještě možnost pro sdílení vašich zdravotních dat s někým jiným, což se může hodit – viz níže.

Dnes nejčtenější

.