Zavřít reklamu

Live Text je novou a nedílnou součástí nových operačních systémů od Applu – konkrétně se s ním můžeme setkat v iOS 15, iPadOS 15 a macOS Monterey. Pokud sledujete náš magazín, tak už zajisté víte, co tato funkce umí. Pro uživatele, kteří informace o Live Textu nepostřehli, se jedná o skvělou funkci, která dokáže rozpoznat text na jakémkoliv obrázku a převést ho do takové podoby, ve které s ním můžete pracovat. V případě, že si tedy například otevřete nějaký obrázek či fotku s textem, tak následně tento text můžete označit a dále s ním pracovat, například jej kopírovat, vyhledávat apod.

Jak na iPhone využít Live Text pro rychlé vložení textu z obrázku

Společně jsme se již podívali na několik způsobů, pomocí kterých je Live Text možné využít. Na iPhonu jej konkrétně můžete využít buď přímo v aplikaci Fotky k rozpoznání textu na existujícím obrázku či fotce, popřípadě se možnost využití nachází i ve Fotoaparátu, kde stačí objektiv namířit na text, a poté s ním ihned jednoduše pracovat. Kromě toho je ale možné Live Text využít kdekoliv jinde v systému, kde je k dispozici možnost pro vložení textu. Takto můžete na vybrané místo jednoduše vložit text, a to pomocí Fotoaparátu jablečného telefonu. Konkrétně je možné tuto funkci využít třeba v nativní aplikaci Zprávy, a to následovně:

  • Na vašem iPhonu se prvně přesuňte do nativní aplikace Zprávy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si otevřete konverzaci, ve které chcete pracovat.
  • Poté klepněte prstem do okna s textovém polem, do kterého klasicky píšete zprávu.
  • Zobrazí se menu s několika možnostmi, kde stačí vybrat tu s ikonou funkce Live Text.
  • Ve spodní části obrazovky se spustí Fotoaparát. Objektiv pak namiřte na text, který chcete vložit.
  • Jakmile tak učiníte, tak vyčkejte, až dojde k rozpoznání textu. Ten se pak vloží do textového pole.
  • Pro potvrzení vložení textu je ve spodní části obrazovky nutné klepnout na tlačítko vložit.

Pomocí výše uvedeného způsobu je tedy možné využít funkci Live Text prakticky kdekoliv v systému pro vložení textu z Fotoaparátu. Kromě Zpráv je možné tuto možnost využít třeba v Poznámkách, popřípadě v jakékoliv jiné aplikaci, do které se zapisuje či vkládá nějaká text. Jednoduše stačí, abyste na místě, kde text chcete vložit, podrželi prst, a po zobrazení možností vybrali právě funkci Live Text. Postup je pak stejný jako je uvedeno výše.

Dnes nejčtenější

.