Zavřít reklamu

Baterie na iPhonech jsou spolu s displeji určitě nejčastěji měněnými součástkami. Není se čemu divit. Displeje praskají, rozbíjejí se a baterie se jednoduše opotřebovávají. Nezáleží přitom, jak dobře se o svůj iPhone jeho majitel staral – baterie je součástka, která vždy časem vypoví službu. Všimnete si toho díky rychlejšímu vybíjení i horší celkové výdrži.

Výměna baterie na iPhone Xs nebo novějším? Na tuto věc si dávejte pozor

Pokud se chystáte na výměnu baterie na iPhone Xs nebo jednom z novějších modelů, určitě byste neměli zapomenout na tzv. BMS – battery management system. Tato součástka se stará o správné naprogramování baterie a její spárování se základovou deskou. Pokud při výměně neodpojíte tento čip od staré baterie a nenainstalujete ji na novou, existuje téměř 100% šance, že se na vašem zařízení objeví servisní hláška. Kromě toho však také přijdete o funkci „Zdraví baterie“, které umožňuje průběžně kontrolovat stav vaší baterie a její maximální kapacitu. Poradíme, jak se tomuto problému vyhnout a BMS nainstalovat na novou baterii.

Baterie iPhonu

Postup při výměně baterie na iPhone

  1. V první řadě musíte zařízení rozebrat. To znamená, že odpojíte displej a následně vyjmete baterii.
  2. Když je baterie odpojena, je nutné od ní odpojit BMS. Nejprve však musíte odstranit izolační pásku a také ochranný kryt.
  3. Následně můžete pomocí klíšťat oddělit BMS. Dávejte si pozor při manipulaci s baterií – snadno byste mohli poškodit flex kabel.
  4. Když je BMS odpojeno, můžete jej připevnit k nové baterii. K tomu budete potřebovat speciální svářečskou pistoli. Při spojování si dávejte pozor, abyste BMS připevnili správným způsobem a nezaměnili anodu s katodou.
  5. BMS následně zabezpečte pomocí izolační pásky, respektive ochranného krytu.
  6. Baterii je třeba aktivovat pomocí příslušného zařízení. Potom můžete otestovat její funkčnost, přičemž hláška by se již neměla objevit. Pokud je tomu opravdu tak, složte zařízení zase do původního stavu.

FixPremium baterie pro Apple iPhone

Pokud hledáte novou baterii pro Apple iPhone, Fixshop.cz Vám nabízí nové Apple iPhone baterie pod vlastním označením FixPremium. Tyto baterie mají stejnou kvalitu a kapacitu jako originál Apple baterie, nicméně jejich velké plus je nižší, výhodnější cena.

iPhone baterie FixPremium

Výměna baterie i se zárukou? Je to možné

Výměna baterie patří mezi servisní úkony, které by neměl provádět úplný začátečník. Pokud jste výměnu baterie ještě nikdy neprováděli, zvažte její přenechání do rukou odborníků. Případně jste-li odborník, nahlédněte na Fixshop.cz, kde najdete nejen baterie na Apple iPhone v originál a OEM kvalitě, ale také ve výhodné FixPremium kvalitě.

Dnes nejčtenější

.