Zavřít reklamu

Připadají vám letošní iPhony nudné nebo minimálně velmi podobné těm, které Apple představil v předešlých letech? Pak nejste sami. Vyloženě nadšený z nich totiž není ani spoluzakladatel Applu Steve Wozniak, který se o svůj názor nyní podělil s portálem Yahoo Finance. Ačkoliv nic tvrdého o novinkách neprohlásil, Apple si jeho slova za rámeček 100% nedá. 

Woz, jak se Wozniakovi přezdívá, se nechal v rozhovoru slyšet, že si iPhone 13 sice také koupil, ale při používání jej zkrátka není schopen odlišit od předešlých modelů. Svými slovy přitom nepoukazuje na design takřka shodný s iPhony 12, ale na software, který v telefonu běží. Ten je totiž z hlediska funkčnosti prakticky stejný jako u předešlých generací iPhonů, což dělá ze “třináctek” relativně nezajímavý produkt. Woz by tedy zcela určitě u iPhonů rád viděl například nasazení multitaskingu či obecně prvky, které odliší staré nové generace od starých a učiní je uživatelsky zajímavějšími. 

Ačkoliv je třeba dát Wozovi za pravdu, jelikož se iPhony 13 v globálu od předešlých generací skutečně příliš neliší, je třeba říci, že do kritiky iPhonů se pustil už několikrát i v minulosti a proto je třeba jej brát v tomto směru s určitou rezervou. Například v roce 2017, který přinesl jednu z největších revolucí v historii iPhonů se nechal slyšet, že si iPhone X nekoupí, protože je spokojený s iPhonem 8, stejně jako byl spokojený s iPhonem 7 a iPhonem 6. Je tedy otázkou, zda není v tomto směru až přehnaně konzervativní. 

iPhony 13 lze zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.