Zavřít reklamu

Přestože opatření, související s koronavirovou pandemií, již pomalu ale jistě polevují, řada oblastí se z nich vzpamatovává dodnes – a technologický průmysl není v tomto směru také žádnou výjimkou. Nedostatek nejrůznějších komponent i nadále trápí nejednoho výrobce včetně společnosti Apple, a odráží se nejen na výrobě Maců nebo iPadů, ale také například Apple Watch. Výrobci  příslušenství třetích stran mají totiž problémy s dodávkami nabíječek pro chytré hodinky od Applu.

Na poměrně závažný nedostatek komponent pro příslušenství k Apple Watch upozornil v nejnovějším vydání svého newsletteru s názvem Power On známý analytik agentury Bloomberg Mark Gurman. Gurman uvádí, že zmíněný nedostatek daných komponent ovlivnil fungování nejednoho dodavatele příslušenství pro Apple Watch. Menší firmy, které se zabývají výrobou příslušenství tohoto typu, mají podle Gurmana problém zejména se sháněním specifických nabíjecích „puků“, které tvoří součást konkrétního nabíjecího příslušenství.

Gurman se ve své zprávě odvolává na zdroje, které pochází přímo z těchto firem, přičemž tyto zdroje shodně uvádí nedostatek právě zmíněných součástek pro nabíjení. Není zcela jasné, co přesně způsobilo tak rozsáhlý nedostatek těchto konkrétních komponent, podle Gurmana se ale s velkou pravděpodobností jedná o další z následků opatření, souvisejících s pandemií onemocnění COVID-19. Právě kvůli těmto opatřením docházelo zejména v průběhu loňského roku ve velké míře k uzavírání řady provozoven a továren. Vypadá to ale, že nedostatek nabíjecích komponent nijak neovlivnil výrobu příslušenství pro Apple Watch přímo z dílny společnosti Apple.

Dnes nejčtenější

.