Zavřít reklamu

Jestli se iPhonům nedá něco upřít, je to bezpečnost jejich software. Ostatně, prakticky po celém světě jsou dlouhodobě vnímány jakožto zřejmě nejbezpečnější smartphony dostupné běžným smrtelníkům. Toho si je samozřejmě velmi dobře vědom i Apple v čele s jeho šéfem Timem Cookem, který v jednom z nových rozhovorů poskytl jednoduché vysvětlení, proč tomu tak je. 

Odpověď na otázku, proč jsou iPhony softwarově extrémně bezpečné, je dle šéfa Applu naprosto jednoduchá. Vše se dle něj točí kolem toho, jak Apple přistupuje k aplikacím – respektive jak rozdílně k nim přistupuje oproti konkurenci v podobě Androidu. Zatímco ten totiž příliš striktně aplikace v Google Play nekontroluje a dokonce umožňuje instalovat aplikace i mimo něj, Apple vám na iPhone dovolí aplikaci nainstalovat jen z App Store s tím, že jí ještě před uveřejněním v něm velmi důkladně zkontroluje a tím podchytí naprostou většinu nebezpečí v zárodku. Přesně kvůli tomu je na Androidu dle slov Cooka 47x víc malwarů než tomu je na iPhonech, což je naprosto propastný rozdíl. 

Poměrně zajímavé je pak to, že dle slov Cooka již uživatelé nevnímají stahování aplikací pouze z App Store jako omezení, ale jako malou výhru. Jsou si totiž vědomi toho, že se díky tomu nemusí nebezpeční ve formě malwarů obávat, což je pro ně naprosto skvělé. I proto nemá kalifornský gigant v plánu své zásady jakkoliv měnit, jelikož roky jejich používání ukázaly, že jsou nastaveny přesně tak, jak je pro cílovou skupinu Applu ideální. Pokud jste tedy doufali, že se benevolence Applu směrem k aplikací někdy změní, v brzké době to zcela určitě nebude. 

Dnes nejčtenější

.