Zavřít reklamu

Jak aktualizovat AirTag by mohlo zajímat každého uživatele tohoto lokalizačního přívěšku od Applu. AirTagy samozřejmě nevyužívají nějaký z operačních systémů od Applu, namísto toho se v nich nachází pouze firmware, podobně jako u sluchátek AirPods. Vzhledem k tomu se postup pro provedení aktualizace od obyčejného postupu liší – rozhodně tedy nehledejte nějaké nastavení AirTagu, kde by bylo možné firmware manuálně aktualizovat. Díky novým verzím firmwaru se AirTagy mohou například naučit nějaké nové funkce, popřípadě v nich Apple provede nějaké úpravy chování či opravy bezpečnostních chyb.

Jak aktualizovat AirTag

Výše jsem uvedl, že se AirTag neaktualizuje klasickým způsobem, který známe například z iPhone. Pravdou je, že oficiální způsob, pomocí kterého byste mohli manuálně AirTag aktualizovat, neexistuje. Aktualizace firmwaru se totiž provádí automaticky tehdy, kdy samotný systém uzná za vhodné – nejčastěji v nečinnosti. Samozřejmě je ale pro spuštění aktualizace firmwaru AirTagu nutné splnit určité podmínky – a právě jejich splněním můžete ke vyvolání aktualizace pomoci. Podmínky jsou následující:

  • Prvně je nutné, abyste váš AirTag měli připojený k iPhonu.
  • Pak se ujistěte, že jste na iPhonu připojeni k Wi-Fi.
  • Nyní iPhone připojte k napájení.
  • Jakmile tak učiníte, tak vyčkejte alespoň 15 minut, během kterých by se měla aktualizace firmwaru provést.
  • Verze firmwaru by poté měla být aktualizovaná. Jestliže nedošlo k aktualizaci, tak se není čeho obávat – dříve nebo později se zajisté automaticky nainstaluje.

Pokud splníte výše uvedené podmínky, tak můžete pomoci k tomu, aby se firmware ve vašem AirTagu aktualizoval. V době psaní tohoto článku je nejnovějším firmwarem pro AirTagy ten s označením 1.0.276.

Dnes nejčtenější

.