Zavřít reklamu

Jestliže patříte mezi dlouholeté uživatele operačního systému macOS, tak nyní už dost možná pouze hledáte možnosti pro změnu naprostých maličkostí, abyste si systém vyšperkovali k obrazu svému. Co si budeme nalhávat, na Macu si samozřejmě můžete nastavit nespočet různých předvoleb. A pokud náhodou v grafickém rozhraní nějakou předvolbu nemůžete najít, tak se vám ji dost možná podaří změnit prostřednictvím Terminálu – o těchto možnostech vás čas od času informujeme. V dnešním návodu pro Mac se společně podíváme na to, jakým způsobem můžete v rámci macOS deaktivovat zvuky, které mohou být pro některé uživatele otravné.

Jak na Macu ztišit zvuk vytvoření snímku obrazovky a vysypání koše

Vybavíte si ten zvuk, který macOS přehraje poté, jakmile vytvoříte snímek obrazovky či vysypete koš? Pokud jste si byť na jednu část z položené otázky odpověděli kladně, tak mě ještě zajímá, zdali tento zvuk po několika letech používání již nemůžete vystát. Jestliže jste si i nyní odpověděli kladně, tak pro vás mám skvělou zprávu. Tyto „otravné“ systémové zvuky, které dost možná slyšíme denně nespočetněkrát, lze naštěstí deaktivovat. Pokud byste chtěli zjistit, jak na to, tak pokračujte ve čtení. Nejedná se o nic složitého, na druhou stranu by vás ale možná nenapadlo, že právě tato možnost zmíněné zvuky ovládá:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu v levém horním rohu klepnuli na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se otevře nové okno, které slouží pro změnu předvoleb systému.
  • V tomto okně nyní lokalizujte sekci Zvuk, kterou pak rozklikněte.
  • Po úspěšném nalezení a rozkliknutí se v horním menu překlikněte do záložky Zvukové efekty.
  • Zde už jen stačí, abyste níže odškrtnuli možnost Přehrávat zvukové efekty uživatelského rozhraní.

Jakmile tedy pomocí výše uvedeného postupu provedete deaktivaci přehrávání zvuků uživatelského rozhraní, tak už si můžete být jisti, že zvuk vytvoření snímku obrazovky, vysypání koše a další podobné již více neuslyšíte. Kromě této možnosti si ve výše uvedené sekci předvoleb systému můžete (de)aktivovat přehrávání zvuku při startu systému, popřípadě nastavit, aby se při změně hlasitosti přehrála odezva, která nastavenou hlasitost přehraje. Výše si pak můžete nastavit výstražný zvuk systému, společně s dalšími volbami.

Dnes nejčtenější

.