Zavřít reklamu

Poměrně velké pozdvižení na webu v uplynulých dnech vyvolala zpráva o tom, že Apple posílí obrovská kapacita ve výzkumu umělé inteligence a bývalý vysoce postavený zaměstnanec Googlu Samy Bengio. Ten se zařadí do již existujícího výzkumného týmu Applu, který vede John Giannandrea.

Samy Bengio vedl speciální výzkumný tým Googlu, který se zabýval umělou inteligencí a jejímu etickému využití v praxi. Působil v něm ještě před měsícem, než spolupráci ukončil demonstrativní výpovědí, kterou chtěl dát najevo svůj nesouhlas s tím, jakým způsobem se Google zachoval k některým jeho kolegům, které z důvodu reorganizace skupiny propustil. V době vedení tohoto týmu měl pod sebou Bengio několik stovek výzkumníků a vědeckých pracovníků.

Expert na umělou inteligenci a strojové učení Samy Bengio

Necelý měsíc po jeho odchodu z Googlu se na webu objevila informace o tom, že Bengio nastoupil do Applu kde povede vlastní výzkumný tým zabývající se umělou inteligencí, který bude spadat pod celkové vedení Johna Giannandrea, který má v Applu jakožto senior vice prezident na starosti AI a ML divizi. Shodou okolností i Giannandrea přešel k Applu od Googlu, u kterého v roce 2018 ukončil své patnáctileté působení.

Futuristická vize Apple Car, na vývoji něčeho takového by mohl Bengio v Applu pracovat:

Dá se očekávat, že se Bengio se svým novým týmem zaměří zejména na vývoj systémů pro projekt Apple Car, jehož vedením byl v loňském roce Giannandrea pověřen. Zde rozhodně najde uplatnění pro svou mimořádnou expertízu na poli umělé inteligence a strojového učení.

Dnes nejčtenější

.