Zavřít reklamu

Dalo by se říci, že je společnost Apple v neustálé soudní při. A pokud se jedna dobere svého verdiktu, začne zase další. Americký okresní soud pro severní obvod Kalifornie má nyní na cupertinskou společnost na stole další žalobu. Ta napadá podmínky používání mediálních služeb společnosti Apple. Žalobu podal Matthew Price, který za obsah v iTunes, za aplikace z App Store a další média od společnosti Apple utratil závratných 25 tisíc dolarů, což je v přepočtu cca 511 tisíc Kč. Jenže Apple mu náhle ukončil účet, a to kvůli jeho údajnému porušení podmínek společnosti. Price tak samozřejmě ztratil přístup k veškerému zakoupenému obsahu.

Jakým způsobem Price podmínky porušil, není známo. Ve své žalobě však tvrdí, že podmínky společnosti Apple, které ji umožňují blokovat přístup k zakoupenému obsahu, jsou „nezákonné“ a „nepřiměřené“. Zároveň dodává, že tím jeho zařízení ztrácejí na ceně, protože už nedisponují těmi možnostmi, jakými disponovaly před zablokováním obsahu. A právě kvůli němu si je majitel cenil. Než se začne všechno projednávat, čeká se, jestli se k žalobě ještě někdo připojí a ta tak bude mít status žaloby skupinové.

Co je Apple ID 

Jedná se o osobní účet pro všechny činnosti související se společností Apple jako App Store, iCloud, Zprávy, Apple Online StoreFaceTime a další. Zahrnuje údaje, které používáte k přihlášení, a také všechny kontaktní informace, platební a bezpečnostní údaje, které použijete pro služby společnosti Apple. Použijete jej kdykoli budete nastavovat nové zařízení, něco kupovat, nebo jej využijete pro jakoukoli službu společnosti Apple. Jakmile se jím přihlásíte, budete mít přístup k této službě a všem osobním informacím ve vašem účtu. Více o Apple ID a možnost jeho založení najdete na stránkách Applu

Dnes nejčtenější

.