Zavřít reklamu

Jestli je v posledních měsících o nějakém projektu Applu slyšet skutečně hodně, je to bezesporu Apple Car. Na samořiditelném autě či minimálně systémech, které by měly být schopné z “hloupého” auta udělat chytré, sice kalifornský gigant pracuje již dlouhé roky, avšak až nyní se zdá, že se konečně posunul z hlediska vývoje na zajímavou úroveň. Už teď je ale jisté, že pro zvládnutí projektu bude muset Apple navázat spolupráci s někým, kdo je v automobilovém průmyslu již zaběhlý. Jako jedna z nejpravděpodobnějších variant se ještě donedávna jevil Hyundai a jeho dceřiná společnost Kia, která měla sice podle některých zdrojů nedávno vypadnout z kola ven, avšak podle Reuters se s ní přeci jen musí i nadále počítat. 

Zdroje Reuters tvrdí, že ačkoliv se v uplynulých týdnech považovalo partnerství Applu a Hyundai, respektive Kia, za odpískané, takřka 100% tomu tak není. Společnosti totiž mají spolu již od loňského roku podepsané memorandum obsahující mimo jiné i dohody týkající se elektromobilů. Spíš než úplné odpískání spolupráce se tak nyní jeví pravděpodobné ho, že se Apple s Kiou “jen” rozhodl uklidnit rozčeřené vody spekulací, aby se mohly obě společnosti v dalších týdnech v klidu projektem zabývat. Vyloučit se kvůli tomuto kroku samozřejmě nedá ani chvilkové zmražení celého projektu, které by mohlo trvat do doby, než se spekulace kolem něj utiší. 

Ačkoliv toho zatím o Apple Car víme poskrovnu, už nyní je jasné, že se jedná o jeden z nejambicioznějších projektů Applu posledních let, ne-li celé jeho historie. Zda se mu podaří dotáhnout k úspěšnému konci či nikoliv je nicméně v tuto chvíli stále vekou neznámou, jelikož nás podle naprosté většiny zdrojů dělí od první ukázky výsledků projektu minimálně tři roky. 

Dnes nejčtenější

.