Zavřít reklamu

Pokud vlastníte Mac či MacBook, tak jistě víte, že Apple před několika týdny konečně vydal první veřejnou verzi macOS 11 Big Sur. Tato nová verze macOS přichází s nespočtem různých změn, a to jak po stránce designu, tak po stránce funkčnosti. Bohužel se ale Apple nevyvaroval ani různým chybám, kterých si můžete v určitých případech všimnout. Jedna taková chyba se nachází v rámci aplikace Náhled a způsobuje to, že uživatelé nejsou schopni optimalizovat obrázky, například pro nahrání na web, popřípadě pro sdílení přes e-mail.

Tato zmíněná chyba je součástí macOS již po dobu několika měsíců a kalifornský gigant ji bohužel stále neopravil. Pro uživatele, kteří denně pracují se stovkami obrázků, je bohužel taková chyba velmi závažná – pokud chcete, aby se váš web načítal rychle, tak prostě a jednoduše nemůžete nahrát obrázek o velikosti několika megabajtů. Pro zmíněné uživatele to znamená, že musí sáhnout po nějaké aplikaci, která optimalizaci a ideálně i konverzi obrázků a fotek zvládne. V App Storu samozřejmě existuje nespočet různých aplikací, které pro tyto účely můžete využít. Některé jsou placené, například Image Optimizer Pro či Image Optimize, mnoho skvělých je ale také k dispozici zcela zdarma, například Image Coverter.

image converter
Zdroj: App Store

Jestliže aplikaci pro optimalizaci a konverzi fotografií hledáte, tak by měla být především rychlá, jednoduchá a spolehlivá. Pro některé uživatele je pak také nutné, aby byla aplikace k dispozici zdarma, tedy pokud s jejím využíváním do budoucna nepočítají. Osobně jsem vyzkoušel hned několik těchto bezplatných aplikací a ve finále jsem zůstal u zmíněné Image Converter for PNG, JPEG & GIF, a to kvůli tomu, že nabízí vše, co potřebuji – tedy změnu formátu a optimalizaci. Do této aplikace stačí jednoduše přetáhnout obrázky, se kterými chcete pracovat, a poté už si jen stačí nastavit, zdali mají obrázky změnit svou velikost, zdali se mají zmenšit, anebo optimalizovat. Po rychlém nastavení všeho potřebného pak stačí klepnout na Export a vybrat si, v jakém formátu se mají obrázky uložit – k dispozici je PNG, JPEG a GIF. Vše funguje naprosto rychle a jednoduše, hlavně v rámci této aplikace není žádné omezení, popřípadě nějaká skrytá platba. Rozhodně tedy Image Converter doporučuji.

Dnes nejčtenější

.