Zavřít reklamu

Co se týče zálohování dat, tak se uživatelé moderních technologií dělí na dvě skupiny. První skupina uživatelů svá data pravidelně zálohuje, jelikož o ně nechtějí přijít, druhá skupina uživatelů svá data nezálohuje, jelikož si myslí, že je to zbytečné, a že nemůže nastat situace, při které by mohli o data přijít. Pravdou ale je, že taková situace může nastat kdykoliv a uživatelé z druhé skupiny ihned poté, až když je pozdě, konvertují do první skupiny. Zálohovat můžete hned několika způsoby, v současné době je nejrozšířenější zálohování pomocí cloudových služeb, v případě Applu se tedy jedná o iCloud. Mezi nejcennější data poté patří fotografie a videa, která lze v jablečných zařízeních na iCloud jednoduše odesílat. Klasicky se nová média synchronizují tehdy, když je zařízení připojeno k Wi-Fi. V tomto článku si ukážeme, jak můžete nastavit, aby docházelo k synchronizaci fotek a videí i na mobilních datech.

Jak na iPhone nastavit, aby se fotky synchronizovaly na iCloud i přes mobilní data

Pokud chcete na vašem iPhonu či iPadu nastavit, aby docházelo k automatické synchronizaci fotografií a videí nejen skrze Wi-Fi, ale i při připojení pouze na mobilních datech, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iOS či iPadOS zařízení přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile se v této aplikaci ocitnete, tak sjeďte o kus níže.
  • Níže pak lokalizujte kolonku s názvem Fotky, na kterou klepněte.
  • Po rozkliknutí zmíněné sekce opět sjeďte o kus níže.
  • Nyní je nutné, abyste lokalizovali kolonku Mobilní data, kterou rozklikněte.
  • Tady už jen stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali možnost Mobilní data.
  • Kromě toho je pak nutné aktivovat také možnost Neomezené aktualizace.

Tímto způsobem jste úspěšně docílili toho, že se veškerá média, která na vašem zařízení vytvoříte, budou automaticky synchronizovat i v případě, že zrovna nebudete připojeni k Wi-Fi. Pokud se tak stane, že vám například na dovolené někdo odcizí iPhone, tak si můžete být jistí, že na iCloudu naleznete i poslední fotografie a videa, a nikoliv pouze ta média, která se stihla odeslat tehdy, kdy jste byli připojeni k Wi-Fi. V dnešní době už navíc jsou mobilní datové balíčky o něco dostupnější, takže mnoho jedinců disponuje neomezeným datovým tarifem, anebo vysokým limitem FUP.

Dnes nejčtenější

.