Zavřít reklamu

Na pátek 23. října neměl Apple naplánovaný jen start prodejů nedávno představených iPhonů 12 a 12 Pro, ale i spuštění prodeje nové – v pořadí již čtvrté – generace iPadů Air. Přestože i u iPadů platí, že jich dodal Apple zatím na tuzemský trh velmi málo, nám se jeden z nich do redakce ukořistit přeci jen podařilo. V následujících řádcích si jej proto společně s vámi rozbalíme. 

Pokud byste náhodou stejně jako já dnes už rozbalovali nový iPhone 12 či 12 Pro, přijde vám zřejmě balení iPadu Air 4 poněkud nudné. Na rozdíl od iPhonů se u něj totiž Apple neodhodlal k žádné evoluci a zabalil jej zkrátka tak, jak tablety již roky balí. To jinými slovy znamená, že vám novinka dojde v krabici, která je na výšku a šířku jen o něco málo větší než tablet ukrytý v ní. Na jejích bocích naleznete klasické prvky ve formě nápisů iPad Air a log Applu, na spodní straně pak samolepku s technickými specifikacemi zařízení v krabici a na horní straně snímek tabletu s odemčeným displejem. Jelikož se nám do redakce podařil ulovit konkrétně blankytě modrý model, jsou samozřejmě rámečky zařízení vyobrazeného na víku krabice modré a i tapeta na displeji je kvůli snadnému rozpoznání modrá. 

Žádným překvapením není ani vnitřní uspořádání prvků v krabici. Po odklopení víka si ihned užijete pohled na přední stranu tabletu, k jehož snadnému vytažení vyzývá plastový jazýček patřící ke krycí fólii trčící z jeho spodní strany. Jakmile tak učiníte, uvolníte si cestu k papírovému šanonu s manuály, ve kterém se ukrývají mimo jiné i dvě klasické samolepky Apple v bílo-stříbrné barvě. Zde si myslím, že je možná trochu škoda, že se Apple neinspiruje u všech svých produktů MacBooky Air a samolepky nepřebarvuje vždy do barev zařízení, ke kterým je dodává. Jedná se však samozřejmě o naprostý detail. 

Na rozdíl od iPhonů se u iPadu Air 4 nemusíte bát toho, že by vám k němu Apple nepřibalil napájecí adaptér. Ten v jeho balení totiž je a to rovnou 20W, což jinými slovy znamená, že jej můžete bez problému využít i pro rychlonabíjení iPhonů. V balení dále samozřejmě nechybí ani napájecí kabel – konkrétně metrový USB-C / USB-C model. Zde se přiznám, že by mě větší délka neurazila, ale vzhledem k tomu, že “metrovku” přibaluje Apple ke všem svým iPadům a nejinak tomu z hlediska délky je i u iPhonů, kritizovat ho za tu zrovna u tohoto produktu není na místě. Na to, jak se mi zatím novinka líbí, si budete nicméně muset počkat do mých prvních dojmů, které vyjdou na Letem světem Applem v průběhu dne. 

Dnes nejčtenější

.